card image
4th Rabbit

Et fantasisk spennende prosjekt mellom Adi Badenhorst og 4th Rabbit. Adi er stor Mezcal entusiast og har lenge drømt om å lage sin eget Agave brennevin. Med You Tube som veileder satte han i gang et prosjekt med sine samarbeidspartnere i Cape Town og sammen har de laget et ultralekker Agave brennevin på tradisjonelle håndverksmetoder.

card image
A.A. Badenhorst Family Wines

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika. Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet. Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre. Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.

card image
Adriaan van Zyl Wines

Merk dere navnet til unge van Zyl. Adriaan er født i 1995 og har jobbet fire år i vinindustrien. Tre av disse årene i Swartland, først hos David & Nadia og nå hos Waterval Farm med Franziska og Jasper Wickens hvor han også lager sin eneste vin med druer fra Constantia. Vi er stolte over å være hans første importør.

card image
Adriano Marco E Vittorio

Vittorio e Marco Adriano er en familiedrevet vingård beliggende i San Rocco Seno d’Elvio, rett vest for Treiso, Barbaresco. Her dyrker og høster de Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Freisa og Moscato fra deres 4 vinmarker. I tillegg produserer de noen av Piemontes aller beste hasselnøtter, noe familen har gjort siden 1945. I kjelleren benyttes kun stedegen gjær, tålmodighet og ståltanker i tillegg til middels store brukte fat. Adriano er medlem av The Green Experience en sammenslutning av produsenter som fokuserer på biologisk mangfold, minimal bruk av sprøytemidler og minst mulig negativ miljø påvirkning.

card image
Alberto Nani / CA.PI. S.p.A.

Alberto Nani er en nystartet Prosecco produsent som kjøper frukt fra økologiske dyrkere. Kvaliteten er alltid førsteprioritet og Nani har sikret seg noen av de dyktigste bøndene for å sikre topp kvalitet. Stilen er klokkeren og alltid preget av modne friske druer. Alkoholgjæring skjer i tanker med spontangjæring. Andregangsgjæringen skjer i tanker over lang tid for å sikre fine små bobler.

card image
Alexandre Bain

Efter endt uddannelse ved Beaune Lycée Viticole hvor Alexandre Bain studerede ønologi, startede han i 2007 med vin produktion i Tracy-sur-Loire, Pouilly-Fumé. Domainet omfatter 11 ha med Sauvignon Blanc planter, alt er dyrket efter biodynamiske principper og vinifikationen er naturlig uden brug af gær, enzymer eller so2. Alexandre høster druer typisk to uger senere end hans kollegaer i regionen. Det betyder at vinene har højere modning og i kombination med spontangæring gir det en type Sauvignon Blanc som ikke har de kendte grønne aromaer, men hellere går mod mere gul frugt som kvede, hyldeblomst, pære og modne epler. Udbyttet er lavt og syre samt koncentration er høj. Vinene har altid det klassiske flintpræget som kendetegner området.

card image
Alheit Vineyards

The Holy Grail fra Hermanus - Kultviner av ypperste kvalitet!I alle land er det noen som blir erklært som ikoniske innen sitt fagfelt, og Chris -& Suzann Alheit er helt klart en av dem i Sør-Afrika.Alheit holder til på eiendommen Hemelrand i Hemel-en-Aarde cirka en halvannen times kjøring øst for Cape Town, og har i tillegg fra 2019 også kjøpt en eiendom med tilhørende vinmarker i Swartland.Alheit får sine druer fra 9 vinmarker drevet av 6 forskjellige bønder, hvor alle vinplantene er over 30 år gamle. I tillegg har de også sine egne plantinger fra 2015 på Hemelrand. Felles for vinmarkene er at alle er dry-farmed og ligger på mer enn 300 meter over havet. Vinmarkene sprayes ikke og det brukes planter istedenfor kobber for å bekjempe sykdommer. Første årgang som ble produsert var 2011, og allerede ved første årgang fikk Alheit en enorm tilhengerskare. Kultstatusen har vokst etterhvert som flere viner har blitt introdusert og det sterke fokuset på enkeltvinmarksviner har vært med på å betydelig løfte omdømmet til sørafrikansk vin. Noen av vinene er knapphetsvarer hvor total produksjon er rundt 1000 liter og blir utsolgt så snart de har kommet på lager.

card image
Altamente vinos

Altamente Vinos er det tredje og siste soloprosjektet med utspring fra trekløveret bak Azul y Garanza i Navarra. De er ustoppelige og energiske!Altamente Vinos er et lite garasjevineri der Fernando Barrena og konen María Ángeles Conesa leier en økologisk sertifisert vinmark i Jumilla på hele 900 meters høyde. Vinmarken Altamente ligger i Vallee Hoya de Torres, beliggende mellom de to fjellkejdene Sierra de la Cingla og Sierra de los Gavilanes i den nordøstlige delen av Jumilla. Her er jordsmonnet svært skrint, med svært kalkholdig jordsmonn, klimaet tøft og vinstokkene upodede og plantet som frittstående busker, såkalt en vaso / gobelet. Vinmarken inneholder en mengde ulike planter, urter og mandel- og oliventrær og strekker seg fra nord mot sør og gir grunnlag for konsentrerte frisk og fruktige monastrelldruer. Første årgang ble produsert i 2014.

card image
Ampeleia

Ampeleia, som er avledet av det greske ordet for vinstokk, er et prosjekt som ble startet av Elisabetta Foradori, Giovanni Podini og Thomas Widmann. I dag består Ampeleia av 40 hektar vinmark spredt utover en rekke forskjellige vinmarker og parseller med store individuelle forskjeller både med tanke på jordsmonn og høydemeter over havet (fra 200-600 moh.). Vinmarkene er beplantet med typiske middelhavsdruer som en gang i tiden var plantet her. Druetypene inkluderer selvfølgelig Sangiovese, men også Grenache, Carignan, Mourvedre, Alicante Bouschet, Marselan, Cabernet Franc og Merlot, hvor de siste ble beplantet på 60 tallet. I 2009 begynte konvertering til biodynamisk landbruk, for en del Ampeleia di Sopra, resten av eiendommen dyrkes økologisk og fra og med 2015 årgangen biodynamisk.

card image
Angus Dundee Dist.

Tomintoul Distillery ble bygget i 1964. Destilleriet vårt bruker tradisjonelle teknikker som strekker seg hundrevis av år tilbake, for å lage vår prisbelønte single malt, "the gentle dram". Det naturlige miljøet, frisk luft og rent vann tilfører vår unike glatte og myke ånd.Tomintoul Whisky er et bevis på vår Master Distiller, Robert Fleming, hvis familie har laget whisky i Speyside Glenlivet-regionen i fire generasjoner. Han begynte å jobbe i whisky industrien i 1974, og jobbet for en rekke forskjellige destillerier til han kom til Tomintoul, hvor han har vært i over 20 år. Robert er ansvarlig for alle aspekter av produksjonen og brenner veldig for å lage eksepsjonell skotsk whisky.Teamet vårt på Tomintoul er som en stor vennlig familie. Noen har vært med siden begynnelsen. Vi deler alle en stor lidenskap - alle ting Tomintoul Whisky!

card image
Antonio Madeira

Antonio Madeira er født og oppvokst i Paris, og jobbet som ingeniør i Frankrike fram til 2013. Som ung reiste familien hvert år til sommerhuset i Dao-regionen i Portugal, og han er nå gift med en lokal jente derfra. I tidlig voksen alder fikk Antonio sansen for de naturlige vinene som ble servert rundt omkring i Paris, og bestemte seg for å prøve seg på en bærekraftig vinproduksjon i Dao. I 2010 fant han en 50 år gammel forlatt vinmark, og produserte sin første vin herfra i 2011. Fra 2013 har Antonio Madeira fokusert utelukkende på sine viner, og regnes som en av de mest spennende talentene innenfor portugisisk vinproduksjon

card image
Arianna Occhipinti

Arianna Occhipintis grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis i Italia. På tross av sine 30, år ble hennes selvbiografi lansert med brask og bram under VinItaly våren 2013. Arianna har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring. Arianna sin interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og Onkel Gusto som "gudfar" for prosjektet, ervervet hun vinmarker og bygde opp et vineri. Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den patriarkalske Sicilianske landsbygda. Hennes første årgang var 2004 og hennes to første viner var Nero´d Avola og Frappato. Frappato ble en umiddelbar sensasjon. Arianna har senere utvidet både produksjon, portefølje og vinmarkene. Vinmakingen hennes er klassisk naturvin økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon, ingen svovel før tapping.  Alle vinene er ufiltrerte.

card image
Aubert & Mathieu

Jean-Charles Aubert & Anthony Mathieu er et vennepar som har realisert drømmen og visjonen om å lage autentiske viner på en miljøvennlig, naturbevarende og bærekraftig måte. For å oppnå dette samarbeider de med økologiske og miljøsertifiserte produsenter og dyrkere, de jobber for økt beplanting og mangfold, planting av trær og tilrettelegging for økt bie-bestand. Videre bruker de utelukkende sertifiserte lettvektsflasker og resirkulert innpakning i alle ledd. Foreløpig har de lykkes godt med dette og er i dag karbon nøytrale. Når det kommer til vinene står disse ikke tilbake for visjonene om en transparent og naturlig tilnærming. Her lages det saftige, autentiske og særdeles drikkevennlige viner som har fått stor internasjonal oppmerksomhet og meget gode anmeldelser av blant annet Jancis Robinson, Terre du Vins og Decanter.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.