card image
A.A. Badenhorst Family Wines

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika. Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet. Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre. Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.

card image
Alheit Vineyards

Alheit er allerede regnet som et ikon innen sitt fagfelt og produserer ærlige viner med stor sjel og finesse rundt Western Cape

card image
Ampeleia

Ampeleia, som er avledet av det greske ordet for vinstokk, er et prosjekt som ble startet av Elisabetta Foradori, Giovanni Podini og Thomas Widmann. I dag består Ampeleia av 40 hektar vinmark spredt utover en rekke forskjellige vinmarker og parseller med store individuelle forskjeller både med tanke på jordsmonn og høydemeter over havet (fra 200-600 moh.). Vinmarkene er beplantet med typiske middelhavsdruer som en gang i tiden var plantet her. Druetypene inkluderer selvfølgelig Sangiovese, men også Grenache, Carignan, Mourvedre, Alicante Bouschet, Marselan, Cabernet Franc og Merlot, hvor de siste ble beplantet på 60 tallet. I 2009 begynte konvertering til biodynamisk landbruk, for en del Ampeleia di Sopra, resten av eiendommen dyrkes økologisk og fra og med 2015 årgangen biodynamisk.

card image
Andi Weigand

Andi Weigand tilhører den nye bølgen av unge vinmakere som bølger over Tyskland. Vingårdene er for det meste på eller rundt Iphöfer Kronsberg, en høyde som stiger bratt fra sletten nedenfor. Unik Keuper-jord gir vinene kraft uten høy alkohol. Andi jobber på sidene eller lavere nedover bakker for å oppnå mer subtilitet i vinene sine sammenlignet med andre produsenter i området, hvis bratte sørvendte bakker får mye solskinn. Andi lander tradisjon med fremgang, bruker en 80 år gammel kurvpresse og vinifiserer i stor tysk eik. Han eksperimenterer også med maserasjon i qvevri og amphora.

card image
Angus Dundee Dist.

Tomintoul Distillery ble bygget i 1964. Destilleriet vårt bruker tradisjonelle teknikker som strekker seg hundrevis av år tilbake, for å lage vår prisbelønte single malt, "the gentle dram". Det naturlige miljøet, frisk luft og rent vann tilfører vår unike glatte og myke ånd.Tomintoul Whisky er et bevis på vår Master Distiller, Robert Fleming, hvis familie har laget whisky i Speyside Glenlivet-regionen i fire generasjoner. Han begynte å jobbe i whisky industrien i 1974, og jobbet for en rekke forskjellige destillerier til han kom til Tomintoul, hvor han har vært i over 20 år. Robert er ansvarlig for alle aspekter av produksjonen og brenner veldig for å lage eksepsjonell skotsk whisky.Teamet vårt på Tomintoul er som en stor vennlig familie. Noen har vært med siden begynnelsen. Vi deler alle en stor lidenskap - alle ting Tomintoul Whisky!

card image
Anne de Joyeuse

Anne de Joyeuse er en anerkjent vinprodusent som har sitt opphav i Limoux-regionen i Sør-Frankrike.

card image
Anne et Jean-François Ganevat SAS

Domaine Ganevat holder til i det sørlige Jura, midt i mellom Macon og Arbois. FanFan (Jean Francois) har i en årrekke blitt genierkært for sine viner. Flere har blitt begeistret etter smaking av noen av de utallige cuveene han produserer hvert år. På eiendommen sin i La Combe d´Rotalier produserer han vin sammen med søsteren Anne fra 9 hektar vinmark. Familien har laget vin fra disse samme vinmarkene i flere hundre år.Selv om det bare er en times kjøring mellom områdene er klimaet rundt Rotalier sør i Jura varmere enn Arbois lengre nord. Vinplantene blomstrer tidligere, og man får en lengre modning over tid som gir en god konsentrasjon i druene. Ganevat sine vinmarker har aldri vært sprayet, og de pløyes manuelt med hest for å holde mest mulig oksygen i jorden. Ganevats eldste vinstokker er plantet i 1900, og resten er stort sett plantet mellom 1930-1950. i 2000 fikk han også replantet mange av de nesten utdødde druetypene som l´Enfariné, Beclan & Isabelle. De fleste plantene på eiendommen er på upodete vinstokker. Det er enorme variasjoner i jordsmonnet, så hver parsell blir vinifisert og tappet for seg selv, noe som resulterer i svært mange cuveer.Fra 2012 har han som de flere andre andre vinprodusenter inngått langtidssamarbeid med vinbønder om kjøp av druer. Disse druene brukes kun i vinene under firmanavnet SAS Ganevat, da han ønsker at Domaine Ganevat sine viner skal bestå av det samme druematerialet som de alltid har bestått av.For vinene under SAS Ganevat, er det tett samarbeid med venner som deler samme ideologi rundt vinproduksjon.  Druer til disse vinene kommer fra Alsace og Beaujolais, og tappes som Vin de France. Noen cuvéer blandes også med noen av de lokale druesortene FanFan har tilgang på.

card image
Antonio Madeira

Antonio Madeira har satt vinmarker fra granittholdig jordsmonn i fokus og produserer noen av Portugals mest interessante viner i Dao

card image
Arianna Occhipinti

Arianna Occhipinti er en av verdens mest kjente kvinnelige vinmakere og produserer ærlige viner rundt Vittoria på Sicilia

card image
Aubert & Mathieu

Jean-Charles Aubert & Anthony Mathieu er et vennepar som har realisert drømmen og visjonen om å lage autentiske viner på en miljøvennlig, naturbevarende og bærekraftig måte. For å oppnå dette samarbeider de med økologiske og miljøsertifiserte produsenter og dyrkere, de jobber for økt beplanting og mangfold, planting av trær og tilrettelegging for økt bie-bestand. Videre bruker de utelukkende sertifiserte lettvektsflasker og resirkulert innpakning i alle ledd. Foreløpig har de lykkes godt med dette og er i dag karbon nøytrale. Når det kommer til vinene står disse ikke tilbake for visjonene om en transparent og naturlig tilnærming. Her lages det saftige, autentiske og særdeles drikkevennlige viner som har fått stor internasjonal oppmerksomhet og meget gode anmeldelser av blant annet Jancis Robinson, Terre du Vins og Decanter.

card image
Averæn Wines

Frøet til Averæn wines ble sådd over et bål i 2013 av de samme tre som også i sin tid startet Banshee wines i Sonoma nemlig Steve Graf, Baron Ziegler og Noah Dorrance. Sammen med den høyt respekterte og meriterte vinmakeren Adam Smith satt de opp en konstellasjon hvor de  etablerte et vineri, fikk tak i noen vinmarker og der de fant kilder til druer fra sunne (økologiske) vinmarker rundt Willamette. Første årgang ble sluppet i 2016 og bestod kun av 2015 Willamette Valley Pinot Noir. I dag er porteføljen utvidet til å inneholde en slags reserve utgave, flere enkeltvinmarksviner på Pinot Noir i tillegg å lage en rosevin, samt Chardonnay og Riesling. I dag består vinmakerteamet av Rob Fischer og Mordechai Kotler som til sammen har lang fartstid både i California, Australia og New Zealand.

card image
Avignonesi

Avignonesi har sitt navn etter familien som grunnla vinhuset. Gjennom årelang forskning og en konstant søken etter å få frem et ekte og ærlig uttrykk for Montepulciano-terroiret, har vinhuset nå sin plass blant Toscanas mest velrenommerte produsenter. I 2009 ble Avignonesi kjøpt av Virginie Saverys. Siden overtagelsen har hun jobbet med å introdusere økologisk jordbruk i vinmarkene og tilsvarende prinsipper i produksjonen. Gjennom henne har hele vinhuset fått en ny giv og energi. De jobber nå etter en filosofi hvor de gjennom vinene ønsker å få frem det unike jordsmonnet og energien fra området. Vinene har sitt særpreg fra terroiret og årgangenes variasjon. De har klart å lage sin egen, tydelige stil samtidig som de lar de ulike årgangenes subtile variasjoner i aroma, smak og karakter komme tydelig frem. Virginie har som mål å konvertere hele eiendommen til biodynamisk drift og for hver årgang å lagre bedre viner som smaker bedre og som er sunnere for kundene og som gjennom dette bedre for fremtidige generasjoner.

card image
Az. Agr. Roagna

Luca Roagna er 5. generasjon vinmaker og har løftet eiendommen til en av de mest renommerte produsentene i Piemonte

card image
Azul y Garanza

Azul y Garanza lager vin fra totalt 40 hektar vinmark spredt på forskjellige parseller lokalisert ved siden av ørkenområdet og naturresarvatet Bardenas Reales i Navarra, i det nordlige Spaina. Med de ekstreme naturforholdene som dette ørkenområdet har, unikt for Navarra, lager Dani Sanches Nogue, Maria Barrena og Fernando Barrena sertifiserte økologisk vin av høy klasse – uten bruk av kjemiske midler verken i vinmark eller kjeller. Spesielt Maria og Dani har med sine store erfaringer fra både Spania, Frankrike, Australia, Argentina og Sør Afrika endelig funnet sin kurs og filosofi for hvordan de ønsker vinene deres skal være Tro mot sitt opphav. Det bør også nevnes at Dani lager vin i Montsant og Maria i Catalonia.

card image
Barbacan

Barbacan er Angelo Sega og hans sønner Luca og Matteo. De dyrker og høster Nebbiolo, eller Chiavennesca som de lokale kaller den her, fra deres 6 hektar vinmarker i San Giacomo di Teglio i Valtellina, på grensen til Sveits i de italienske alpene. Alt arbeid utføre manuelt uten bruk av moderne hjelpemidler i vinmarkene. I kjelleren benyttes kun stedegen gjær, tålmodighet og noe ståltanker i tillegg til middels store brukte fat. De dyrker i all hovedsak Chiavennesca. Deres dedikasjon for arbeidet er utrolig da dette er håndverksviner på ypperste nivå.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.