Musserende

Celler Jan Vidal Vita Vivet Brut Organic Cava

Klassisk Cava laget på en blend av økologisk dyrkede druer. Xarel-lo, Macabeo og Parellada. Annengangsgjæring på flaske, efterfulgt av 11 måneders modning. En tørr og frisk musserende med tydelig eple, sitrus og blomster på smak. Behagelig syrestruktur, kremede bobler og fruktig avslutning gjør dette til en super Cava for de som vil ha høy kvalitet til fornuftige priser. Ca. 9 gram dosage. Vinstokkene er rundt 25 år gamle.

Spania

Horeca 134,11 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 5/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk og tørr med grønne epler, sitrus og mineraler på smak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Xarel·lo 30% , Macabeo 35% , Parellada 35%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker 10 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5443072
  • Vinmonopol11443401
  • LuktLys kjerne, strågul kant.
  • SmakFrisk og tørr med grønne epler, sitrus og mineraler på smak.
  • FargeGrønne epler, sitrus og mineraler.
  • ProdusentCeller Jan Vidal
  • Årgang*NV
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Celler Jan Vidal

Om produsenten

Celler Jan Vidal har laget vin og dyrket druer i Penedès som ligger mellom Barcelona og Tarragona siden 1970. Xavier som i dag driver huset er 3. generasjon med en stødig hånd på roret – fokus er fortsatt på klare, økologiske og ærlige viner. Huset omfatter i dag 55 ha og vinstokkene er fra 60 til 25 år gamle.

Karakteristikk

Klassisk Cava laget på en blend av økologisk dyrkede druer. Xarel-lo, Macabeo og Parellada. Annengangsgjæring på flaske, efterfulgt av 11 måneders modning. En tørr og frisk musserende med tydelig eple, sitrus og blomster på smak. Behagelig syrestruktur, kremede bobler og fruktig avslutning gjør dette til en super Cava for de som vil ha høy kvalitet til fornuftige priser. Ca. 9 gram dosage. Vinstokkene er rundt 25 år gamle.

Jordmonn

Vinmarkene ligger sentralt i Penedès 150 meter over havet. Jordsmonnet er dominert av sand, leire og sten.

Område

Penedès er et relativt flatt og maritimt område som ligger mellom Barcelona og Tarragona. Området er delt inn i 3 underområder hhv. Penedès Superior, Penedès Marítim og Penedès Central.

Produksjonsmetode

Laget på tradisjonell metode. Lagret 11 md. på flaske.

Druetyper

Xarel·lo 30% , Macabeo 35% , Parellada 35%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.