Om produsenten
Poivre d´Âne ble etablert i 2013 av Stéphanie Ponson, Frédéric Porro og Alexandre Pons og ligger i Terrasses du Larzac, i hjertet av Languedoc. Målet er å lage typiske viner fra Sør-Frankrike, men uten bruk av kjemikalier. Huset fungerer som negociant og samarbeider med et bredt spekter av lokale produsenter, hvor de hjelper til med å høste og velge ut druene. Den røde tråden er lette og saftige viner med lave SO2-mengder og mye frukt.
Karakteristikk
Økologisk Grenache, Syrah og Marselan. Dufter mørke bær, krydder og urter. Tør, blød og saftig Rhônes med mørke bær, krydder og urter på smag. God kompleksitet og saftig udgang. Druerne høstes om natten og tidlig morgen for at sikre friskhed. Kontrolleret gæring og modning i ståltank. Vinen går igennem den letteste filtrering og har lave SO2 tilsats ved tapping på ca 43 mg/l. Herlig alsidig vin til alt fra kraftige gryderetter, pizza, høstens vildt retter eller til en rolig aften med et fint ostebord.
Område
Planterne vokser mellem Laudun, Bagnols og Connaux i den vest for Châteauneuf du Pape. Et område som gir vine der er mere friske i stilen, sammenlignet med Châteauneuf du Pape. Varmt og kontinentalt klima, hjulpet på vej af mistralen som blæser fra nord.
Druetyper
Grenache 50%
, Syrah 30%
, Marselan 20%