
Hvitvin
La Sorga Maitre Splinter
Medium gul, ufiltrert. På nesen sitronskall, sjø, moden sitrus, smørblomst. I munnen er den kompleks med bakt sitron, honningmelon, salt. En slank, elegant subtil vin. Høy syre og lang utgang.
Hvitvin
Medium gul, ufiltrert. På nesen sitronskall, sjø, moden sitrus, smørblomst. I munnen er den kompleks med bakt sitron, honningmelon, salt. En slank, elegant subtil vin. Høy syre og lang utgang.
Om produktet
Opprinnelse
Produktinformasjon
La Sorga
La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul, og fra start har arbeidet vært som négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på. Her må du holde tungen rett i munnen og sette stø kurs, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druene kommer fra økologiske eller biodynamiske vingårder i området. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.
Medium gul, ufiltrert. På nesen sitronskall, sjø, moden sitrus, smørblomst. I munnen er den kompleks med bakt sitron, honningmelon, salt. En slank, elegant subtil vin. Høy syre og lang utgang.
Jordsmonnet er en kombinasjon av leire og kalksten. Druene er fra Marseillan ved Bassin de Thau, og man kjenner vinens maritime profil.
Alle druer høstes i forskjellige regioner med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Klimaet er varmt og maritimt, så druene høstes ofte tidlig for å beholde de friske elementene i vinen.
Håndplukkede druer, lavt utbytte 30hl/ha. Spontangjæret, meget skånsom direktepressing, lagres på bunnfall i 9 måneder.
Picpoul 100%
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.