Hvitvin

La Sorga Maitre Splinter

Medium gul, ufiltrert. Aroma av sitronskall, sjø, moden sitrus, smørblomst. På smak er den kompleks med bakt sitron, honningmelon, salt. Slank med høy syre og lang utgang.

Horeca 298,70 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og frisk, smak av epler, sitrus og sjø.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Picpoul 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6086789
  • Vinmonopol14727001
  • LuktLys gul.
  • SmakTørr og frisk, smak av epler, sitrus og sjø.
  • FargeDuft av epler, sitrus og sjø.
  • ProdusentLa Sorga
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Languedoc-Roussillon
  • Inneholder-
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

La Sorga

Om produsenten

La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul, og fra start har arbeidet vært som négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på. Her må du holde tungen rett i munnen og sette stø kurs, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druene kommer fra økologiske eller biodynamiske vingårder i området. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.

Karakteristikk

Medium gul, ufiltrert. Aroma av sitronskall, sjø, moden sitrus, smørblomst. På smak er den kompleks med bakt sitron, honningmelon, salt. Slank med høy syre og lang utgang.

Jordmonn

Jordsmonnet er en kombinasjon av leire og kalksten. Druene er fra Marseillan ved Bassin de Thau, ved kysten, 1 time fra Montpellier.

Område

Alle druer høstes i forskjellige regioner med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Klimaet er varmt og maritimt, så druene høstes ofte tidlig for å beholde de friske elementene i vinen.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer, lavt utbytte 30hl/ha. Spontangjæret, meget skånsom direktepressing, lagres på bunnfall i 9 måneder i glassfibertank.

Druetyper

Picpoul 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.