Musserende

Celler Jan Vidal Bjørns Bobler

Celler Jan Vidal har laget vin og dyrket druer i Penedès som ligger mellom Barcelona og Tarragona siden 1970. Xavier som i dag driver huset er 3. generasjon med en stødig hånd på roret – fokus er fortsatt på klare, økologiske og ærlige viner. Huset omfatter i dag 55 ha. Vinstokkene er mellom 60-45 år gamle. Klassisk Cava laget på blend av Xarel-lo, Macabeo, Parellada og Chardonnay. Annengangsgjæring på flaske, etterfulgt av 24 måneders modning. Degorgeringen er gjort med juice fra Chardonnay i stedet for sukkerblanding. Tørr og frisk musserende med tydelig eple, sitrus og blomster på smak. En behagelig syrestruktur, kremede bobler og fruktig avsluttning gjør dette til en super Cava for de som vil ha høy kvalitet til fornuftige priser.

Spania

Horeca 163,65 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 5/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og frisk, sitrus, epler og mineraler. Kompleks tørr utgang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 10% , Macabeo 40% , Parellada 25% , Xarel·lo 25%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker 9 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5840731
  • Vinmonopolnr12837401
  • LuktLys strågul.
  • SmakTørr og frisk, sitrus, epler og mineraler. Kompleks tørr utgang.
  • FargeGrønne epler, sitrus, mineraler og gjærbakst.
  • ProdusentCeller Jan Vidal
  • Årgang*NV
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Celler Jan Vidal

Om produsenten

Celler Jan Vidal har laget vin og dyrket druer i Penedès som ligger mellom Barcelona og Tarragona siden 1970. Xavier som i dag driver huset er 3. generasjon med en stødig hånd på roret – fokus er fortsatt på klare, økologiske og ærlige viner. Huset omfatter i dag 55 ha og vinstokkene er fra 60 til 25 år gamle.

Karakteristikk

Celler Jan Vidal har laget vin og dyrket druer i Penedès som ligger mellom Barcelona og Tarragona siden 1970. Xavier som i dag driver huset er 3. generasjon med en stødig hånd på roret – fokus er fortsatt på klare, økologiske og ærlige viner. Huset omfatter i dag 55 ha. Vinstokkene er mellom 60-45 år gamle. Klassisk Cava laget på blend av Xarel-lo, Macabeo, Parellada og Chardonnay. Annengangsgjæring på flaske, etterfulgt av 24 måneders modning. Degorgeringen er gjort med juice fra Chardonnay i stedet for sukkerblanding. Tørr og frisk musserende med tydelig eple, sitrus og blomster på smak. En behagelig syrestruktur, kremede bobler og fruktig avsluttning gjør dette til en super Cava for de som vil ha høy kvalitet til fornuftige priser.

Jordmonn

Vinmarkene ligger sentralt i Penedès 150 meter over havet, 200-300 meter fra kysten. Jordsmonnet er dominert av sand, leire og kalk. Plantene er mellom 40-60 år gamle, og fra husets eldste parceller.

Område

Penedès er et relativt flatt og maritimt område som ligger mellom Barcelona og Tarragona. Området er delt inn i 3 underområder hhv Penedès Superior, Penedès Marítim og Penedès Central.

Produsjonsmetode

27 md. lagring.

Druetyper

Chardonnay 10% , Macabeo 40% , Parellada 25% , Xarel·lo 25%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.