Produsent
Domaine de la Fessardiere
Om produsenten
Domaine de la Fessardiere har dyrket økologisk vin siden 1997 på 25 hektar, primært beplantet med Melon de Bourgogne, druen brukt til Muscadet. I 2014 overtok det unge paret Emeline og Jérôme vingården og har lagt til en mer naturlig vinifisering med mindre svovelbruk. Dette gjør at vinene fremstår enda renere og presise i uttrykket.
Karakteristikk
Lys gul. Duft av sitron, sjø, grønne epler, hint av brøddeig. I munnen er den frisk og tørr med høy fruktkonsentrasjon, smak av sitrus, epler, mineraler – smidig munnfølelse, lang utgang.
Perfekt til sjømat som reker, skalldyr eller hvit fisk. Fondue gryte, gruyere, brie, evt. salater og grønnsaker. Kan også drikkes uten mat.
Server 8-10 C.
Område
Muscadet Sèvre-et-Maine sur lie. Domainet ligger øst for byen Nantes i Loire.
Produksjonsmetode
60 år gamle vinstokker, organisk dyrket Muscadet. Druene høstes for hånd og mosten presses direkte, 8 måneders modning på bunnfallet. 50% av vinen lagres på store gamle foudres, resten i en underjordisk tank med naturlig kjøling.
Guyot oppbinding. Druene ble høstet den 28.aug.
Druetyper
Muscadet (Melon de Bourgogne) 100%