Produsent
Jackson Wine Estates Int.
Om produsenten
Som moderne pioneer har Jackson Estate vært i bransjen i over 25 år, og har i det stille holdt på med å lage vakre viner med eleganse, finesse og lang levetid. Med respekt for landet vårt og med fokus på lav utnyttelsesgrad, gjæring av små "batcher", fortsetter vi å oppnå trinnvise forbedringer år for år, på en bærekraftig og miljømessig forsvarlig måte. Vi forblir 100 prosent kiwi-eide og kultiverer våre perfekt balanserte jordsmonn i dette utrolige Marlborough-klimaet.
Karakteristikk
Kraftige aromaer av røde og svarte frukter ligger over en base av noter med tørkede urter, krydder og sedertre. Smaksprofilen er en kombinasjon av salter og krydder, med rike og modne smaker, alt sammen med presise pinot noir detaljer. Syren er elegant og silkeaktige, og etterlater varige inntrykk av tekstur og frukt konsentrasjon.
Jordmonn
Innenfor Marlborough har vindyrking utviklet seg primært på steder med moderat lav fruktbarhet og en merkbart steinete sandjord som ligger over dype lag med fritt drenerende grus/ steiner, som det finnes i de vindyrkings- områdene.
Område
Marlborough. Druene ble hentet fra de to leir bundne vingårdene våre (Gum Emperor og Somerset blokker) i den sørlige Waihopai-dalen. Under disse lyse, men relativt “avkjølte” klimaforholdene har druene fordelen av en langsom, modifiserende modenhets periode. Den gjennomsnittlige daglige temperaturen om sommeren er nesten 24 grader celsius, men klare, kjølige netter holder syrenivået høyt i druene.
Produksjonsmetode
Håndplukket, trad. vinifikasjon, gjennomgått malolaktisk.
Druetyper
Pinot Noir 100%