Produsent
Pasqua - House of The Unconventional
Om produsenten
Pasqua Vigneti e Cantine er en historisk vingård som produserer Veneto og italienske viner av høy kvalitet og en av hovedaktørene i det italienske og internasjonale vinmarkedet. En familie lidenskap. Et århundre langt historie. På midten av 2000-tallet foretok selskapet en enorm investering og vitnet om den dype båndet som forbinder selskapet og familien med territoriet, med opprettelsen av et nytt hovedkvarter og et produksjonsanlegg i San Felice, i hjertet av familiens vingårder. Familiekunnskapen sammen med den mest moderne teknologien og produksjonsteknikker gir produkter som skaper entusiasme.
Karakteristikk
Villa Borghetti Amarone uttrykker sitt terroir perfekt: den har en bred nese, med intense dufter av sorte bær og kirsebær, krydrede toner som er
minner om sjokolade og nystekt kaffe, samt søte vaniljeaktige toner. På smak er den varm og velbalansert, med milde tanniner. På
finish finner du typiske tonene av halvtørkede druer (rosiner). Alkohol 15% - Sukker 8,9 g/l - Syre 5,65 g/l
Område
Valpolicella Classico
Produksjonsmetode
Denne Amarone er hentet fra de beste druene som er høstet for hånd og overlatt til til tørking i trekasser i 4 måneder. Etter tørkingen øker druene sin sukkerekstrakter med 25-30%. I slutten av januar presses de lagrede druene og la den gjære i 30 dager ved kontrollert temperatur. 70 % av vin overføres i eikefat, mens de resterende i større tonneaux hvor malolaktisk gjæring finner sted. Vinen lagres i tre i ca 16 måneder før tapping og den lagres på flaske, før den slippes ut på markedet.
Druetyper
Corvina 65%
, Rondinella 25%
, Negrara 10%