Rødvin

Gianni Tessari Tai Rosso Colli Berici Doc

Intens rubinrød farge. Kompleks aroma av rød bærfrukt av skogen og bjørnebær. Robust struktur og søt tannin rik avslutning Pass til både stekte og kokte kjøttretter, saltet torsk “à la vicentina” (Bacalalo) og oster. 12,5% alkohol, serveres på 16-18 grader - sukker 3 g/l

Italia

Horeca 174,20 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Storvilt
  • Ost
  • Smak
  • 4/12 Garvestoffer
  • 10/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Strukturert, myke tanniner.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Tai Rosso 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.45 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5666391
  • Vinmonopolnr12143201
  • LuktRød.
  • SmakStrukturert, myke tanniner.
  • FargeAroma av sorte bær og skog.
  • ProdusentGianni Tessari
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUrban Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Gianni Tessari

Om produsenten

Giannitessari. Ledet av Gianni Tessari, et kjent navn i vinområdet i Verona. På begynnelsen av 80-tallet begynte han sammen med sin bror et eventyr som brakte Soavene deres til markeder i hele verden. Dette er år med stor suksess for den italienske vinen. Great Soave, uttrykk for den vulkanske jorda røde viner med god balanse, fra Berici Hills kalkholdige terroir, og den glitrende Lessini Durello preget av mineraliteten og finheten i Monti Lessini.55 hektar vinmarker fordelt på tre DOC (Roncà for Lessini, Soave og Sarego for Berici Hills), en moderne kjeller med rundt 7000 m2 og 350.000 flasker produsert for totalt 15 etiketter. Dette er tallene for en realitet som under ledelse av Gianni, med hjelp av kona Anna Maria og deres døtre Valeria og Alice, kombinerer et bredt spekter av territorier og personligheter. Tre territorier, en lidenskap.

Karakteristikk

Intens rubinrød farge. Kompleks aroma av rød bærfrukt av skogen og bjørnebær. Robust struktur og søt tannin rik avslutning Pass til både stekte og kokte kjøttretter, saltet torsk “à la vicentina” (Bacalalo) og oster. 12,5% alkohol, serveres på 16-18 grader - sukker 3 g/l

Jordmonn

Kalkholdige bergarter, jordsmonn med rød leire, basalt av vulkansk opprinnelse

Område

Sarego, Vicenza

Produsjonsmetode

Høstet for Hånd. Fermentering i rustfrie ståltanker i ca. 10 dager ved kontrollert temperatur 10-25 °C. Lagring i 4000 liters eikefat i 12 måneder før tappes på flaske.

Druetyper

Tai Rosso 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.