Om produsenten
Vår vingård ble skapt av burgundere og elskere av dets vin, Michel og Françoise André. Eventyret deres begynte i 1983 med anskaffelsen av vingården Savigny-les-Beaune 1er Cru "Les Vergelesses". En rekke kjøp av vinstokker fra prestisjefylte terrasser i Côte de Beaune fulgte, og i dag består vingården av 11 hektar. Deres tre sønner, Frédéric, Rodolphe og Thierry, som alle er nært knyttet til familiegodset, deltar diskret på vingården. Françoise, hvis domene nå bærer navnet sitt, er fortsatt veldig involvert i livet til vingården sammen med sin svigerdatter Lauriane, som nå er betrodd fremtiden til denne eiendommen forankret i områdene av Beaune.
Plot' ne våre er i landsbyene Pommard, Beaune, Chorey-les-Beaune, Savigny-les-Beaune, Pernand-Vergelesses og den berømte høyden Corton. Hvert plot har et unikt klima som igjen har sitt eget navn, historie, personlighet og plass i hierarkiet til Crus. Vi er forpliktet til å respektere identiteten til hver av tomtene våre omhyggelig. Vi praktiserer organisk dyrking basert på observasjon, forebygging og respekt for naturlig balanse. Vinene våre har blitt sertifisert som økologiske siden 2012-årgangen.
Karakteristikk
Område: 43,31 dekar - Vinrankens alder: 70 år Gjennomsnittlig årlig produksjon 1950 fl. Vinen har en lett magenta tone med god intensitet, balansert i kombinerer med friskheten til tanninene. Selv om det ville lønne seg å legge denne vinen til modning, drikker den godt allerede i dag.
Område
Vinmarkene vår dekker et område på 11 hektar i Côte de Beaune. Plot' ne våre er i landsbyene Pommard, Beaune, Chorey-les-Beaune, Savigny-les-Beaune, Pernand-Vergelesses og den berømte høyden Corton. Hvert plot har et unikt klima som igjen har sitt eget navn, historie, personlighet og plass i hierarkiet til Crus. Vi er forpliktet til å respektere identiteten til hver av tomtene våre omhyggelig. Vi praktiserer organisk dyrking basert på observasjon, forebygging og respekt for naturlig balanse. Vinene våre har blitt sertifisert som økologiske siden 2012-årgangen.
Produksjonsmetode
Innhøstingen gjøres manuelt med en nøye sortering av druene. En forgjæringsmaserasjon på ca. 7 dager utføres i temperatur kontrollerte kar som garanterer presisjon i de ulike stadiene av vinifiseringen.
Devatting finner sted innen 20 dager etter datoen for druehøstingen. Mosten lagres deretter på 228 liters fat i 12 måneder. Andelen nye fat, ca. 25 til 30 % per år