Produsent
Pasqua - House of The Unconventional
Om produsenten
Pasqua Vigneti e Cantine er en historisk vingård som produserer Veneto og italienske viner av høy kvalitet og en av hovedaktørene i det italienske og internasjonale vinmarkedet. En familie lidenskap. Et århundre langt historie. På midten av 2000-tallet foretok selskapet en enorm investering og vitnet om den dype båndet som forbinder selskapet og familien med territoriet, med opprettelsen av et nytt hovedkvarter og et produksjonsanlegg i San Felice, i hjertet av familiens vingårder. Familiekunnskapen sammen med den mest moderne teknologien og produksjonsteknikker gir produkter som skaper entusiasme.
Karakteristikk
En vin med stort aldringspotensiale. Garganega gir vinstrukturen, friskheten og duften med blomsternotater og intens mineralitet, et dypt uttrykk for jordkomposisjonen med vulkanisk opprinnelse. Når du smaker, uttrykkes de forskjellige årgangene i en lang rekke med hint og notater som spenner fra bare blomstrende blomster til kamille, hasselnøtt, sitrus, tropisk frukt. 13,5% abv - sukker 2,6 g/l
Jordmonn
Dette nyskapende prosjektet ble satt i gang fra en vingård på fire og en halv hektar som vedhøyeste punkt når 600 meter o.h, med sørvestlig eksponering.Vingården ligger på en bakketopp med erptiv basaltisk jord av vulkansk opprinnelse med stor kalkholdige utmark som tilbyr en ideell symbiose av miljø og druesorter for produksjon av hvitviner av høy kvalitet. Dette oppmuntrer til produksjon av viner med stor mineralitet, lang levetid og et stort aldringspotensial.
Produksjonsmetode
Denne vinen er et kraftig uttrykk for karakteristikken til de opprinnlige vinmarkene som ligger i flere forskjellige områder på veronesisk side av Calvarina-fjellet, iden østligste delen av Soave-betegnelsen. En blanding av de beste 4 årgangenesiste tiår (2013, 2015, 2016, 2017) er valgt som det maksimale uttrykket forvingården gjennom sin historie. For hvert år valgt, forgår vinifikasjonen av de hvitedruene med maserasjon på skallet i omtrent 10 timer. Deretter aktiviseresgjæringen med utvalgt gjær ved lave temperaturer. En delvismalolaktisk gjæring følger med omtrent 10% av produktet i barriques.Prosessen fortsetter med lagring på 2. gangs brukte fat i 6 måneder. Og såvin legges i ståltanker for videre utvikling og foredling.
Druetyper
Garganega 55%
, Pinot Blanc 30%
, Sauvignon Blanc 15%