Produsent
Pasqua - House of The Unconventional
Om produsenten
Pasqua Vigneti e Cantine er en historisk vingård som produserer Veneto og italienske viner av høy kvalitet og en av hovedaktørene i det italienske og internasjonale vinmarkedet. En familie lidenskap. Et århundre langt historie. På midten av 2000-tallet foretok selskapet en enorm investering og vitnet om den dype båndet som forbinder selskapet og familien med territoriet, med opprettelsen av et nytt hovedkvarter og et produksjonsanlegg i San Felice, i hjertet av familiens vingårder. Familiekunnskapen sammen med den mest moderne teknologien og produksjonsteknikker gir produkter som skaper entusiasme.
Karakteristikk
Denne vinen har aromaer av moreller /kirsebær, men også av blåbær og rips, med noter av lakris og toast. Utmerket med velsmakende retter av kjøtt, som stekt lam, grillet kjøtt og oster. Serveres ved 18-20 ° C. 13,5% abv - sukker 8,5 g/l
Produksjonsmetode
Etter pressing og avstilkning, starter gjæringen ved en kontrollert temperatur på 25-26 ° C med omstikking hver 8. time for å trekke ut polyfenoler og antocyaniner. Vinen blir deretter overført til ståltanker fram til februar. Vinen blir deretter lagt på de tørkede skinnene til Amarone der den gjærer igjen, forbedrer strukturen og aromaene i vinen, iht. tradisjonell “Ripasso-metode”. Etter dekantering overføres vinen til i barriques med forskjellig kapasitet og "roasting", der den lageres i noen måneder før montering og tapping. Vinen lagres på flaske i 2-3måneder før den kommer i markedet.
Druetyper
Corvina 60%
, Corvinone 10%
, Rondinella 20%
, Negrara 10%