Produsent
Pasqua - House of The Unconventional
Om produsenten
Pasqua Vigneti e Cantine er en historisk vingård som produserer Veneto og italienske viner av høy kvalitet og en av hovedaktørene i det italienske og internasjonale vinmarkedet. En familie lidenskap. Et århundre langt historie. På midten av 2000-tallet foretok selskapet en enorm investering og vitnet om den dype båndet som forbinder selskapet og familien med territoriet, med opprettelsen av et nytt hovedkvarter og et produksjonsanlegg i San Felice, i hjertet av familiens vingårder. Familiekunnskapen sammen med den mest moderne teknologien og produksjonsteknikker gir produkter som skaper entusiasme.
Karakteristikk
Den nye rosé-tolkningen av Famiglia Pasqua er en fin blanding laget av de mest edle innfødte varianter som Corvina og Trebbiano di Lugana og varianter som Syrah og Carmenère.
Navnet 11 MINUTTER refererer til varigheten av skallkontakten.
Corvina-sorten, som dominerer prosentvis, ble valgt på grunn av blomsteraromaene samt den betydelige syren den gir vinen. Trebbiano bringer eleganse og en lang finish; Syrah gir fine frukt- og kryddertoner til glasset, og til slutt skaper Carménère struktur som sikrer stabilitet over tid. Dette er en frisk, omsluttende rosé med en intens og kompleks bukett, laget for å ledsage vår- eller sommerkvelder og mer.
Område
En flott cuvée av de mest edle innfødte druesorter som Corvina og Trebbiano av Lugana og sorter som Syrah og Carménère. Alle fra sydelige område av Gardasjøen
Produksjonsmetode
Druene presses veldig mykt. På denne optimale tiden (11 Minutes) trekker vi ut de edleste egenskapene til druene og oppnår den lett rosenrøde nyansen som kjennetegner denne vinen. Når den mosten er laget, avkjøles den og overføres til en ståltanker hvor den blir stående i ca. 11 timer, den nødvendige tiden for de mer faste delene å dekantere. Etter overføring igjen, inokuleres mosten med utvalgt gjær og gjæringen starter. Temperaturområdet holdes mellom 13° og 16° C. under gjæring. Tilstanden til gjæren i vinen og hele metabolske prosessen overvåkes daglig for å sikre at den fungerer på sitt beste. Når alkoholgjæringen er avsluttet, forblir vinen i kontakt med bunnfallet i ca. 3-4 måneder. Vinen blir deretter filtrert og tappet på flaske som forberedelse for kommersiell tilgjengelighet i januar etter innhøstingen.
Druetyper
Carménère 10%
, Corvina 50%
, Syrah 15%
, Trebbiano 25%