Produsent
Cecilia Beretta
Om produsenten
Cecilia Beretta, eid av Umberto, Riccardo og Alessandro Pasqua, ble etablert på begynnelsen av åttitallet, med sikte på å produsere viner av høy kvalitet og med en sterk personlighet, viner som skulle gjenspeile fortreffeligheten og tradisjonen i Valpolicella- og Soave-områdene, under Carlo Olivaris tekniske ledelse. Pasqua-familien kjøpte vingårdene Mizzole og San Felice på slutten av 1940-tallet, men spesiell oppmerksomhet har blitt viet disse stedene siden 80-tallet, da Pasquas konsolidering gjorde det mulig for selskapet å dedikere betydelige ressurser for å øke den potensielle kvaliteten på produksjonen.Disse vinene er verdifulle produkter fra en unik kultur og en rik historie: forholdet mellom menneske og natur blir fremhevet gjennom gjenoppdagelse av gamle varianter som Corvina. Cecilia Berettas produksjonsfilosofi er dedikert til å lage et lite utvalg av veldig fine viner, rundt to hundre tusen flasker i alt.
Karakteristikk
Dyp rød i fargen, på nesen gir den intense aromaer av marasca kirsebær, blåbær og rips etterfulgt av toner av lakris og toast. Rik, rund og glatt på smak med "sjokoladeaktige" tanniner, velbalansert og vedvarende
Jordmonn
Kalkstein og leire.
Område
Den lille eiendommen, Cecilia Beretta, ligger i hjertet av Valpolicella Classico. Som en av de første produsentene i området så begynte de å beplantet sine vinmarker med dobbelt gouyot, noe som de fleste produsenter har gått over til i dag.
Produksjonsmetode
De beste druene velges og høstes med omhu. Etter pressing og avstilkning, følger maserasjon på skallet i 15 dager, med re- montasjer og gjæring ved kontrollert temperatur på 24-25° C. Etter hvile i ståltanker frem til februar legges produktet deretter på de brukte skallene til Amarone. Denne gjæringen forsterker strukturen og aromaen til vinen. Etter reol og rensing overføres vinen til barriques med forskjellig kapasitet. Etter 12
måneder, blandes den og får eldes i flasken i ytterligere 6 måneder.
Druetyper
Corvina 65%
, Corvinone 5%
, Rondinella 20%
, Negrara 10%