Produsent
Pasqua - House of The Unconventional
Om produsenten
Pasqua Vigneti e Cantine er en historisk vingård som produserer Veneto og italienske viner av høy kvalitet og en av hovedaktørene i det italienske og internasjonale vinmarkedet. En familie lidenskap. Et århundre langt historie. På midten av 2000-tallet foretok selskapet en enorm investering og vitnet om den dype båndet som forbinder selskapet og familien med territoriet, med opprettelsen av et nytt hovedkvarter og et produksjonsanlegg i San Felice, i hjertet av familiens vingårder. Familiekunnskapen sammen med den mest moderne teknologien og produksjonsteknikker gir produkter som skaper entusiasme.
Karakteristikk
Det kalles "Brasa Coèrta" og det er begynnelsen på en reise med Pasqua mot produksjon av naturvin. Det er et pilotprosjekt for en 1,2 hektar stor vingård som fremhever ønsket om å svare på forbrukere som er stadig mer interessert i bærekraft. En dydig idé, den tar sikte på å beskytte vingården som en del av territorial arv og har blitt realisert takket være møtet med Diego Rossi, kokk og eier av Trippa restaurant i Milano, alltid lidenskapelig opptatt av naturviner, og Lorenzo Corino, agronom og en av de ledende ekspertene på emnet i Italia og Europa.
Av stor finesse, struktur, eleganse og kompleksitet som gjør vinen spesielt interessant for lang levetid. På nesen presenteres den med toner av svart kirsebær forblir fyldig og vedvarende i munnen med retro nasale hint av krydder.
Jordmonn
Alluvial leirholdig-kalkholdig jord som ligger på 230 meter o.h. med østlig eksponering og dekker 2500 kvadratmeter,
Område
Plantet i 1985, nordøst for Verona, og ligger i området Valpantena, Vingården er naturlig dyrket, med en tetthet på 5000 vinstokker per hektar. Dyrkingstype er
enkel guyot. Druesorter som dyrkes er Corvina, Corvinone, Rondinella, Cabernet
Sauvignon og Merlot.
Produksjonsmetode
Druene høstes for hånd med nøye utvalg, for så å forbli i kassene i omtrent ti dager før den presses. Etter pressing legges druene i trekar der naturlig gjær produserer alkoholisk gjæring. Etter dette trinnet vil vinen lagres i andre eller tredje brukte fransk eik tonneaux i ca 6 måneder, hvor malolaktisk gjæring finner sted; deretter i ståltanker for videre tapping på flasker
Druetyper
Cabernet Sauvignon 10%
, Corvina 50%
, Corvinone 20%
, Rondinella 20%