Om produsenten
Vi ønsket sterkt Codice Vino, et prosjekt som oppfyller vårt ønske om å bidra enda mer og gjøre Abruzzo gjenkjennelig. Våre viner er designet for å gi en presis identitet til folket og vingårdene. Basert på dette prinsippet har Codice Vino aziende agricole S.r.l. har implementert produksjonsprosesser som ble finjustert i vingården av professor Attilio Scienza, og i kjelleren av enologen Riccardo Cotarella.
Karakteristikk
Strågul farge. På nesen, antydning av ferskenkjøtt etterfulgt av lavendel, med påfølgende duft av kamille. I munnen, noter av sitrus, lavendel og hvit fersken, med frisk syre. Den lange finishen er preget av balanserte mineral- og salt noter. Passer til: Alle fiskeretter. Utmerket som aperitiff. Ideell med godt strukturerte fiskeretter og hvitt kjøtt. Alkohol 13% - Sukker 1 g/l - Serveres på 10-12°C
Jordmonn
210 m.o.h - medium-strukturert jordsmonn, leire med lite organiske materialer
Område
ABRUZZO - Chieti - Denominazione di Origine Protetta
Produksjonsmetode
Passerina er en vindrue som finnes ved Adriaterhavskysten Sentral-Italia, høstet i små kasser fra vingårder med sørøstlig eksponering som er nesten 20 år gamle, er avstilket i små partier ved hjelp av moderne systemer. Druene fraktes i tunneler der temperaturen synker til 4 ° C, deretter inne i pressen hvor de er kontakt i omtrent 8 timer med skallet. Foredling foregår videre i rustfrie ståltanker, 20% av vinen ved 1/3 av gjæringen overføres til barriques der den avslutter den alkoholiske gjæringen.