
Rødvin
Montepeloso A Quo
Nesen domineres av røde frukter, urtetoner blandet med krydrede aromaer og mineral toner. På ganen er det en fin spenning. Teksturen er mineralsk kombinert med hint av svart frukt og aromatiske tresorter.
Italia
Rødvin
Nesen domineres av røde frukter, urtetoner blandet med krydrede aromaer og mineral toner. På ganen er det en fin spenning. Teksturen er mineralsk kombinert med hint av svart frukt og aromatiske tresorter.
Italia
Produktinformasjon
Montepeloso
Vingården, som ligger i de pittoreske åsene i Middelhavets macchia, omfatter 30 hektar. Kompromissløse moderne vindyrkingsmetoder ble først tatt i bruk i Suvereto på 1990-tallet. Det ble snart klart at potensialet til Montepeloso-terroiret på ingen måte var dårligere enn Bolgheri. Montepeloso-vingården er delvis terrassert, spredt over svakt bølgende bakker mellom 50 og 200 meter over havet. Nesten halvparten av eiendommens overflate (14 hektar) er beplantet med totalt 7500 til 8500 vinstokker. Proporsjonene til druesortene er som følger: Montepulciano (32%), Sangiovese (28%), Cabernet Sauvignon (20%), Alicante (8%), Marselan (5%), Malvasia Nera (4%), Alicante Bouschet (3 %).
Nesen domineres av røde frukter, urtetoner blandet med krydrede aromaer og mineral toner. På ganen er det en fin spenning. Teksturen er mineralsk kombinert med hint av svart frukt og aromatiske tresorter.
Jordsmonnet i Montepeloso er rikt på mineraler, preget av Silex som er typisk for området og den skjellete Scaglia Toscana (fossilisert leire).
Montepeloso ligger i Maremma-regionen i Toscana, tilbaketrukket fra den tyrrenske kysten og nær middelalderbyen Suvereto. Val di Cornia, som ble tildelt DOC-status i 1989 etterfulgt av DOCG-betegnelsen i 2011, er på et historisk møtepunkt for romersk og etruskisk bosetning og kultur. Den etruskiske bosetningen Populonia ligger like sør for vingården, med utsikt over Baratti-bukten. Mot nord ligger Bolgheri, som er kjent for sine gode viner.
Avling: 1 kg til 1,5 kg per vinstokk Tapping: april 2020 Produksjon: 35.000 flaske Druene kommer fra vinstokker i alderen 6 til 12 år gjennomsnittlig plantet på sileks og fossil leire i høyden 60 meter over havet. Frukten ble håndplukket i små kurver fra 02/09 til05/10/2018.Temperaturkontrollert gjæring. Maserasjonen varte i 5-22 dager på skinnet, avhengig av druesort. Malolaktisk gjæring i franske eikefat av ulikestørrelser (15 % ny). Lagret i 12 måneder i en blanding av fatstørrelser (15 % nye) og i 7 måneder på flaske.
Alicante Bouschet 5% , Cabernet Sauvignon 35% , Montepulciano 30% , Sangiovese 15% , Marselan 15%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.