
Hvitvin
Testalonga Mangaliza
Flott og fyldig vin med gode sitrustoner og steinmineralitet. Prøv sammen med retter av fisk og skalldyr eller lyst kjøtt
Sør-Afrika
Hvitvin
Flott og fyldig vin med gode sitrustoner og steinmineralitet. Prøv sammen med retter av fisk og skalldyr eller lyst kjøtt
Sør-Afrika
Produktinformasjon
Testalonga Wines
Det er ikke lenger en test! Swartland seiler opp som en av de mest spennende vinregionene i verden.
Craig Hawkins holder sitt blikk fokusert på Testalonga. Der jordsmonnet og de klimatiske forholdene er ideell for vinproduksjon, har Craig Hawkins startet sitt garasje-prosjekt Testalonga sammen med sin kone Carla. Etter å ha jobbet tidlig i sin karriere med Eben Sadie, Tom Lubbe fra Domaine Matassa og Dirk Niepoort, fikk han tidlig øynene opp for viktigheten av syre i viner fra varmere klima I Swartland har de tilgang til de eldste plantene med Chenin Blanc, og spesielt Syrah har vært meget vellykket introdusert på det granittholdige jordsmonnet.
Craig Hawkins startet i 2007 hos Lammershoek, og ble kjapt ansvarlig for all vinproduksjon der da omdømmet deres steg betraktelig i takt med Craigs påvirkning. Nå fokuseres all tid og energi på Testalonga, viner som er produsert både med -& uten skallkontakt.
I vinmark drives det så naturlig som mulig, og diverse kveg blir systematisk flyttet rundt i vinmarkene for gressing og gjødsling. Avhengig av vinens egenskaper fra år til år, tappes den enten usvovlet eller med fornuftig lave svovelverdier. Volumet er lavt, men Norge er ett av få land som har disse unike vinene tilgjengelig!
Flott og fyldig vin med gode sitrustoner og steinmineralitet. Prøv sammen med retter av fisk og skalldyr eller lyst kjøtt
Økologisk driftet vinmark i det "sentrale" Swartland plantet på Paardeberg-granitt i 1971. Harzelevu er plantet i bunnen av vinmarken hvor jordsmonnet er litt rikere, og bindes opp for å få mest mulig luftsirkulasjon.
Swartland er et stor område som strekker seg over 180km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet, og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-vines og produsenter som lager ærlige viner med stor fokus.
Håndplukkede druer som presses som hele drueklaser. Vinen modner i ett stk 500-liters og et stk 225-liters fat i 10 måneder. Vinen tilsettes litt sulfitt etter malolaktisk gjæring. Det utføres ingen battonage, men vinen omstikkes 1-2 ganger for å unngå bakterielle problemer og reduksjon. Vinen tappes ufiltrert uten ytterligere tilsatt sulfitt. Cirka 900 flasker produsert hvert år hvorav 360 kommer til Norge
Hárslevelu 100%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.