Hvitvin

Scions Of Sinai Senor Tallos

Flott vin med lett gyllen farge og aroma as situs, mandler og sitrongress. I munnen har vinen en god stuktur med innslag av situs og steinfrukt og en leskende avslutning. Nytes best ved 12-15 grader, og gi gjerne vinen et kort opphold i karaffel før konsum.

Sør-Afrika

Horeca 256,50 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av moden sitrus, urter og mineraler.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chenin Blanc 51% , Grenache Blanc 49%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11%
  • Syre 0.57 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5841457
  • Vinmonopolnr12584901
  • LuktLys gyllen.
  • SmakSmak av moden sitrus, urter og mineraler.
  • FargeDuft av sitrus og ingefær.
  • ProdusentScions of Sinai
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Sør-Afrika , Coastal Region
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Scions of Sinai

Om produsenten

Bernhard Bredell er det siste tilskuddet av unge, imponerende vinmakere i Sør-Afrika og ble i 2019 kåret til årets unge vimaker av den mest betydningsfulle journalisten for sør-afrikansk vin, MW Tim Atkin. Scions of Sinai ble stiftet i 2016, og første årgang som ble produsert var i 2017.

Når man er oppvokst i familen Bredell, er ikke veien til vinmaking langt unna. Bredell-familien har historisk eid store deler av vinmark i det sørige Stellenbosch, og spesialiserte seg på produksjon av portvin.

I 2015 måtte Bredell-familien noe overraskende selge alt da det ikke lenger var bærekraftig økonomisk, og dette var spesielt et sjokk for unge Bernhard. Han sluttet i sin dagjobb som vinmaker hos Winery of Good Hope, og bestemte seg for å leie små plotter med land i åssiden lokalt kalt for Sinai-Hills. Her er det gamle bushwines som Bernhard har vokst opp rundt, og han ønsker å dra familiearven videre med kun å jobbe med vinplanter herfra.

Bernhard bruker mye av tiden sin i vinmarkene hvor han ligger grunnlaget for kvaliteten i vinene, og i kjelleren jobber han med delvis skallkontakt i noen dager for hvitvinene for å tilføre struktur. For de røde vinene lar han druene gjære naturlig i en kombinasjon av pressede druer, hele bær og hele drueklaser - også dette for å utnytte druenes potensiale best mulig.

Karakteristikk

Flott vin med lett gyllen farge og aroma as situs, mandler og sitrongress. I munnen har vinen en god stuktur med innslag av situs og steinfrukt og en leskende avslutning. Nytes best ved 12-15 grader, og gi gjerne vinen et kort opphold i karaffel før konsum.

Jordmonn

Chenin blanc fra en dry-farmed vinmark plantet i 1978 med komprimert granitt og silica helt sør i Stellenbosch. Grenache blanc på sandholdig komprimert granitt plantet med sørøstlig eksponering i 2011 i Voor-Pardeberg på grensen til Swartland.

Område

Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller.I sør rundt Somerset West er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer. Øvrige Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer hvor chenin blanc avstilkes og gjærer naturlig med skallkontakt i 26 dager før pressing. Grenache blanc gjærer som hele drueklaser og etterhvert presses juicen over drueskallet fra chenin blanc for videre gjæring i to uker. Etter endt gjæring modnes vinen på gamle 225-liters fat i 7 måneder før den tappes ufiltrert. Det tilsettes minimalt med svovel før gjæring, og ingen svovel ved tapping.Syre 5,7g/l, sukker 1,4 g/l, fri svovel 0, 1679 flasker produsert, 396 til Norge.

Druetyper

Chenin Blanc 51% , Grenache Blanc 49%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.