Produsent
Scions of Sinai
Om produsenten
Bernhard Bredell er en flott representant for de unge, imponerende vinmakere i Sør-Afrika og ble i 2019 kåret til årets unge vimaker av den mest betydningsfulle journalisten for sør-afrikansk vin, MW Tim Atkin. Scions of Sinai ble stiftet i 2016, og første årgang som ble produsert var i 2017.
Når man er oppvokst i familen Bredell, er ikke veien til vinmaking langt unna. Bredell-familien har historisk eid store deler av vinmark i det sørige Stellenbosch, og spesialiserte seg på produksjon av portvin.
I 2015 måtte Bredell-familien noe overraskende selge alt da det ikke lenger var bærekraftig økonomisk, og dette var spesielt et sjokk for unge Bernhard. Han sluttet i sin dagjobb som vinmaker hos en produsent i området, og bestemte seg for å leie små plotter med land i åssiden lokalt kalt for Sinai-Hills. Her er det gamle bushwines som Bernhard hadde vokst opp rundt, og han ønsker å dra familiearven videre med kun å jobbe med vinplanter herfra.
Bernhard bruker mye av tiden sin i vinmarkene hvor han ligger grunnlaget for kvaliteten i vinene, og i kjelleren jobber han med delvis skallkontakt i noen dager for hvitvinene for å tilføre struktur. For de røde vinene lar han druene gjære naturlig i en kombinasjon av pressede druer, hele bær og hele drueklaser - også dette for å utnytte druenes potensiale best mulig.
Karakteristikk
Flott og parfymert vin med innslag av blomster og skogsbær. Vinen har flott struktur med balansert syre og lett kledelig bitterhet som i en pinot noir. Prøv sammen med retter av rødt kjøtt, vilt eller and.
Jordmonn
Fra dry-farmed enkeltmark plantet i 1967 i nærheten av False Bay på sandholdig jordsmonn med quarts, sand og granitt. Det er ingen leire i vinmarken, et jordsmonn som kan være veldig uheldig for Pinotage i Stellenbosch.
Område
Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller.I sør rundt Somerset West er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer. Øvrige Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol.
Produksjonsmetode
Håndplukket tidlig på morgenen og spontanfermentert med delvis hele klaser og hele druer. Det skrinne jordsmonnet bidrar med svært lite nitrogen til juicen og vinen gjærer dermed svært sakte som ikke er normen med pinotage. Vinen blir dermed svært detaljert med kjølige toner. Vinen lagrer i 10 måneder på bunnfall på et gamle fat på 500 liter. Tappet for hånd uten klaring og filtrering. 1700 flasker produsert.