Hvitvin

Savage Wines White

Flott duft av sitrus, krydderurter, gul grapefrukt, fersk lime, fersken og eple. Kompleks, frisk, annerledes og forførende vin med imponerende munnfølelse. De "grønne" elementene fra sauvignon blanc og semillon gjør vinen utmerket sammen med fisk -& skalldyrretter med innslag av urter. Prøv også til lyst kjøtt, meditasjon, feiringer og nederlag.

Sør-Afrika

Horeca 307,13 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av sitrus, epler og fin fedme med lang avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chenin Blanc 18% , Sauvignon Blanc 49% , Sémillon 33%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr4642856
  • Vinmonopolnr5372901
  • LuktLys gul med blålig kant.
  • SmakSmak av sitrus, epler og fin fedme med lang avslutning.
  • FargeDuft av sitrus og moden steinfrukt.
  • ProdusentDuncan Savage
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Sør-Afrika
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Duncan Savage

Om produsenten

På få år har Savage Wines oppnådd kultstatus i hjemlandet Sør-Afrika. Etter 15 år som vinmaker ved Cape Point Vineyards har Duncan Savage blitt godt kjent for sine ferdigheter som vinmaker.

Med elegant presisjon og en "hands-off" holdning har alltid vinene fått strålende kritikker og rosende omtale. I tillegg til sine viner under Savage-etikett, har Duncan startet "The Project". Sør-Afrika har sine sosiale utfordringer, og målet med The Project er å skape en mer bærekraftig vinproduksjon for alle involverte.

Karakteristikk

Flott duft av sitrus, krydderurter, gul grapefrukt, fersk lime, fersken og eple. Kompleks, frisk, annerledes og forførende vin med imponerende munnfølelse. De "grønne" elementene fra sauvignon blanc og semillon gjør vinen utmerket sammen med fisk -& skalldyrretter med innslag av urter. Prøv også til lyst kjøtt, meditasjon, feiringer og nederlag.

Jordmonn

Fra ulike gamle stokker og parseller fra kystområdene i Western Cape. Jordsmonn spenner fra granitt og skifer til noe mer leire og sand. Flere av parsellene kommer fra høytliggende marker.

Område

W.O Western Cape dekker store deler av det vinproduserende området rundt Cape Town. Forskjellene er store, og kvalitet avhenger av vinmarkens lokasjon, vinbondens arbeid og vinprodusentens valg underveis.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer hvor semillon og sauvignon blanc presses som hele drueklaser. Chenin blanc presses forsiktig for hånd og gjærer med skallkontakt i 5 dager for å tilføre litt struktur i vinen. Etter 5 dager presses juicen over i betongtank sammen med juicen de øvrige druene, og vinen gjennomgår malolaktisk gjæring. Videre modning skjer på samme betongtank, og 20% av vinen modnes på gamle 500-liters fat. Etter 9 måneder blandes vinen igjen, og tappes ufiltrert på flaske 3 måneder senere.

Druetyper

Chenin Blanc 18% , Sauvignon Blanc 49% , Sémillon 33%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.