Produsent
Sakkie Mouton Family Wines
Om produsenten
Izak Mouton er født i 1992 og regnes som en av de mest talentfulle vinmakerne man har sett i Sør-Afrika de siste tiårene. Sakkie er oppvokst på vestkysten noen timer nordfor Cape Town, og siden han uteksaminerte fra ønologstudiene i 2014 har
ønsket vært å produsere vin fra sitt hjemsted med en klar signatur av vestkysten. Sakkie slapp sin første vin så sent som i 2018 og ble umiddelbart en snakkis i vinmiljøet. Vinene selges lokalt og eksporteres i svært lite kvanta kun til Norge og én vinbutikk i London.
Karakteristikk
En elegant og avdempet hvitvin med flotte florale toner. I munnen viser vinen sødmefull frukt, god struktur og en mineralsk avslutning. Prøv sammen med lett krydrete retter, grillet fisk eller lyst kjøtt.
Jordmonn
Fra vinmarker cirka 15 kilometer fra kysten. Chenel er plantet på komprimert granitt i 1990, og Muscat og colombard er plantet på mer leirholdig jordsmonn i hvenholdsvis 1986 og 1987.
Område
W.O Western Cape dekker store deler av det vinproduserende området rundt CapeTown. Forskjellene er store, og kvalitet avhenger av vinmarkens lokasjon, vinbondensarbeid og vinprodusentens valg underveis. Druene til denne vinen kommer fra områdetrundt Vredendal 3 timers kjøring nord for Cape Town. Her er klimaet sterkt påvirket avhavet i vest.
Produksjonsmetode
Druene er håndplukket om morgenen og muscat var avstilket for hånd og ligger avkjølt med skallkontakt i 2 uker før de presses og fullfører gjæringen i gamle 228-liters fat. Chenel og colombard ble presset som hele drueklaser og gjæret naturlig i gamle 228-liters fat. Etter 8 måneder på bunnfall ble vinen blandet og tappet uten filtrering med minimale svovelverdier.
Druetyper
Colombard 12%
, Muscat of Alexandria 75%
, Chenel 13%