Rødvin

Roagna Barbaresco Crichet Paje 2012

Nyansert og kompleks nese med dufter av ville blomster, knust stein, tørket appelsin, moden jordbær, krydder, bergamott og velhengt kjøtt. I munnen har den silkete tekstur, livlig med mørk og rød frukt, appelsinskall, blomster, te, søte krydder og fantatsiske tanniner i en lang avslutning med masse energi. Første gang sluppet på markedet i 1978.Er 2011 Crichet tidenes beste "unge" nebbiolo...?

Italia

Horeca 5 577,64 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av steinfrukt, blomster og modne tanniner.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Nebbiolo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5650882
  • Vinmonopol12164201
  • LuktLys rød.
  • SmakSmak av steinfrukt, blomster og modne tanniner.
  • FargeDuft av fioler og bær.
  • ProdusentAz. Agr. Roagna
  • Årgang*2012
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia , Piemonte
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Az. Agr. Roagna

Om produsenten

Luca Roagna er femte generasjon vinmaker i Roagnafamilien i Barbaresco og Barolo. Luca har siden han overtok i 2001-årgangen løftet eiendommen til å bli en av de mest renommerte produsentene i Piemonte, med fantastiske omtaler og enorm etterspørsel som resultat.

Luca driver Az. Agr. Roagna sammen med sin far Alfredo. De eier 20 hektar med eiendom i Barbarsesco og Barolo der ca. 12 hektar består av vinmark, spredt over fem historiske og berømte vinmarker. Fra hhv 2013 og 2014 leier de en vinmark i Barbaresco og to i Neive.

Vinene tappes i svært begrenset omfang og er som regel enkeltvinmarksviner.Roagnas vinmarker er spesielt gjenkjenneslige og består hovedsaklig av gamle uklonede og en del upodede vinstokker som verken gjødsles eller sprøytes. Markene er selvbærende og selvfornyende økosystemer i stand til å produsere druer av topp kvalitet uavhengig årgang. Vinifikasjonen følger et gjennomtenkt system der druene høstes sent kombinert med bruk av naturgjær, lang passiv skallkontakt og lang modning på store brukte fat. Lav, men ansvarlig svovelbruk og uten filtrering. Resultatet av deres filosofi gir viner som skiller seg vesentlig fra andre sammenlignbare Piemonteviner.

Viner med betegneslen Az. Agr. Roagna kommer fra deres egne vinmarker. Viner med betegnelsen ”Selezione di Luca Roagna” er laget av druer fra vinvenner som ikke selv tapper og markedsfører egen vin. Gjennom sine venner får Luca Roagna dermed mulighet til å lage et større volum og gjøre vinene sine tilgjengelig for flere Piemonteentusiaster!

Karakteristikk

Nyansert og kompleks nese med dufter av ville blomster, knust stein, tørket appelsin, moden jordbær, krydder, bergamott og velhengt kjøtt. I munnen har den silkete tekstur, livlig med mørk og rød frukt, appelsinskall, blomster, te, søte krydder og fantatsiske tanniner i en lang avslutning med masse energi. Første gang sluppet på markedet i 1978.Er 2011 Crichet tidenes beste "unge" nebbiolo...?

Jordmonn

Pajè er en historisk vinmark i landsbyen Barbaresco. Roagnas del på 1,84 hektar ligger i et amfi med sørlig sørøstlig eksponering på 250 moh. Jorden er mergel og svært kalkholdig. Chrichet Pajè kommer fra en enkelt parsell på 0,5 ha, der Chrichet kan oversettes fra Piemontesisk dialekt til "toppen på den lille åsen". Minimum 60 år gamle stokker podet på eget materiale

Område

Barbaresco DOCG består av 3 kommuner Barbaresco, Treiso og Neive, samt den lille fraksjonen San Rocco Senodelvio. Området fikk DOC-status i 1966 blant de første i Italia og startet å produsere enkeltvinmarksviner året etter, og DOCG status fulgte i 1980.

Produksjonsmetode

Håndhøstet, avstilket og presset før spontangjæring alkoholgjæring i store gjærkar over ca 10 dager med ca 80-90 dager skallkontakt og bruk av den manuelle teknikken ved å dytte ned druehatten. Modning i ca 8 år i store brukte fat. Tappet uten klaring og filtrering. Produksjonen er rundt 1000 flasker.

Druetyper

Nebbiolo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.