Rødvin

Roagna Barbaresco Albesani

Kompleks duft med en delikat aroma av røde og mørke bær, krydder og fioler. Imunnen er vinen strukturert med en flott fruktkonsentrasjon av røde bær og steinfrukt.Vinen avslutter svært elegant og mineralsk. Gi gjerne vinen et opphold i karaffel førservering. Drikker fint i dag, men vil fint tåle mange år i en god kjeller. Klassisk nebbiolosom passer til rødt kjøtt, vilt, småvilt, sopp, kraftig pasta og moden parmesan.

Italia

Horeca 967,92 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 9/12 Garvestoffer
  • 10/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fruktig og kompleks med dybde. Lang konsentrert avslutning med modne tanniner.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Nebbiolo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr-
  • Vinmonopolnr13722201
  • LuktRød.
  • SmakFrisk, fruktig og kompleks med dybde. Lang konsentrert avslutning med modne tanniner.
  • FargeKompleks duft av kirsebær, røde bær, fiol, skogbunn og gammelt treverk.
  • ProdusentAz. Agr. Roagna
  • Årgang*2016
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Az. Agr. Roagna

Om produsenten

Luca Roagna er femte generasjon vinmaker i Roagnafamilien i Barbaresco og Barolo. Luca har siden han overtok i 2001-årgangen løftet eiendommen til å bli en av de mest renommerte produsentene i Piemonte, med fantastiske omtaler og enorm etterspørsel som resultat.

Luca driver Az. Agr. Roagna sammen med sin far Alfredo. De eier 20 hektar med eiendom i Barbarsesco og Barolo der ca. 12 hektar består av vinmark, spredt over fem historiske og berømte vinmarker. Fra hhv 2013 og 2014 leier de en vinmark i Barbaresco og to i Neive.

Vinene tappes i svært begrenset omfang og er som regel enkeltvinmarksviner.Roagnas vinmarker er spesielt gjenkjenneslige og består hovedsaklig av gamle uklonede og en del upodede vinstokker som verken gjødsles eller sprøytes. Markene er selvbærende og selvfornyende økosystemer i stand til å produsere druer av topp kvalitet uavhengig årgang. Vinifikasjonen følger et gjennomtenkt system der druene høstes sent kombinert med bruk av naturgjær, lang passiv skallkontakt og lang modning på store brukte fat. Lav, men ansvarlig svovelbruk og uten filtrering. Resultatet av deres filosofi gir viner som skiller seg vesentlig fra andre sammenlignbare Piemonteviner.

Viner med betegneslen Az. Agr. Roagna kommer fra deres egne vinmarker. Viner med betegnelsen ”Selezione di Luca Roagna” er laget av druer fra vinvenner som ikke selv tapper og markedsfører egen vin. Gjennom sine venner får Luca Roagna dermed mulighet til å lage et større volum og gjøre vinene sine tilgjengelig for flere Piemonteentusiaster!

Karakteristikk

Kompleks duft med en delikat aroma av røde og mørke bær, krydder og fioler. Imunnen er vinen strukturert med en flott fruktkonsentrasjon av røde bær og steinfrukt.Vinen avslutter svært elegant og mineralsk. Gi gjerne vinen et opphold i karaffel førservering. Drikker fint i dag, men vil fint tåle mange år i en god kjeller. Klassisk nebbiolosom passer til rødt kjøtt, vilt, småvilt, sopp, kraftig pasta og moden parmesan.

Jordmonn

Albesani er en historisk cru fra Neivesoneni Barbaresco med svært flott jordsmonn pålys gråhvit kalkholdig leire ispedd årer av sand. Vinmarken ligger på 270300moh medsydvestlig eksponering rett ved siden av den berømte Santo Stefano parsellen. Roagnahar inngått langtidseie på denne parsellen i 2014.

Område

Barbaresco DOCG består av 3 kommuner Barbaresco, Treiso og Neive, samt den lillefraksjonen San Rocco Senodelvio. Området fikk DOCstatusi 1966 blant de første iItalia og startet å produsere enkeltvinmarksviner året etter, og DOCG status fulgte i1980.

Produsjonsmetode

Håndplukkede drueklaser som avstilkes og presses i tradisjonell presse. Vinen gjærernaturlig i store gjæringskar med ca 6070dager skallkontakt og bruk av den manuelleteknikken ved å dytte ned druehatten for å holde skallet fuktig. Modning i ca 4,5 år istore brukte botti. Tappet uten klaring og filtrering med fornuftig lave svovelverdier.

Druetyper

Nebbiolo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.