Om produsenten
Donovan Rall produserer kraftfulle småskala-viner for sarte sjeler.
Halvveis ut i psykologistudiet ble Donovan bitt av den velkjente vinbasillen, og bestemte seg raskt for at det var vin han skulle drive med. Selv om mange mente dette var en Freudiansk glipp, gjorde ikke Donovan som moren sa og lanserte sin første årgang i 2008.
Druene kommer fra selekterte vinmarker i både Swartland og Stellenbosch, der ønsket om riktig jordsmonn og alder på vinstokker har betydd mer enn å produsere vin fra en bestemt region. Med hovedsakelig granittholdig jordsmonn for den hvite vinen og skifer for den røde, hadde han et godt utgangspunkt for å plukke druer til krystallklare viner.
Hvitvinsdruene presses forsiktig mens klasene fortsatt er hele og gjæres kun med naturgjær i små, brukte eikefat. Etter 10 måneder på det fine bunnfallet, tappes vinen på flaske. Rødvinsdruene gjærer som hele drueklaser uten å bli presset, og ligger deretter med skallkontakt i 2 måneder. Etter dette presses druene forsiktig og modnes videre i gamle eikefat i 22 måneder før tapping.
Med kombinasjonen av gamle vinstokker i skrint jordsmonn, lav avling og elegant vinmaking, er det ikke mulig å helt utelukke faren for at man kan utvikle Ochikrasiphobia Frykten for å gå tom for vin!
Karakteristikk
Fantatisk intens og flott Chenin blanc med uttalt mineralpreg, flott sitruspreget frukt med fantatsisk flott munnfølelse og konsentrasjon. Rik, frisk og stram med pent integrert fat. Særdeles lang og kompleks avslutning. Drikk gjerne i dag men la den også ligge i inntil 15 år.
Jordmonn
Fra en lavtyrtende vinmark på 2,4 hektar i Swartland. Svært skiferrikt jordsmonn.
Område
Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.
Produksjonsmetode
Hele drueklaser presses i basket presser, naturlig gjæring og modning på to gamle 500-liters fat i 10 mnd, tappes ufiltrert. Ca 1200 flasker produsert.
Druetyper
Chenin Blanc 100%