Hvitvin

Patrick Sullivan Bull Swamp Chardonnay

Lys gul med duft av kjernefrukt og mineraler. I munnen er vinen frisk med en god munnfølelse og lang avslutning. Prøv sammen med retter av skalldyr, lyst kjøtt eller fisk. Gi gjerne vinen en times opphold i karaffel før servering.

Australia

Horeca 502,47 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 10/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av kjernefrukt og moden sitrus.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.8%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5523121
  • Vinmonopolnr11598801
  • LuktLys gul.
  • SmakSmak av kjernefrukt og moden sitrus.
  • FargeDuft av sitrus og mineraler.
  • ProdusentPatrick Sullivan
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Australia , Victoria
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Patrick Sullivan

Om produsenten

Patrick Sullivans viner er svært vanskelige å få tak i og han selger de ut nesten før de er ferdige. Denne unge, entusiastiske og ikke minst talentfulle mannen har på svært kort tid etablert seg som en av de mest ettertraktede produsentene i Australia, ikke minst blant sine likemenn og kvinner.

Etter å ha reist i Europa i to år kom Patrick tilbake til Australia for å studere vinmaking, men fant fort ut at dette ikke var hans måte å lage vin på. Han droppet av og fulgte heller sin overbevisning om at vinen ble til i vinmarkene og tok da heller vitikulturutdannelse med botanikk som hovedfag.

Patrick Sullivans drøm er å lage vin fra egne vinmarker, men for tiden kjøper han den meste frukten fra økologiske eller biodynamiske dyrkere fordi han mener at det best egnede druematerialet kommer fra sunne vinmarker. Patrick følger disse prinsippene også i kjelleren der det råder en tydelig hands off mentalitet slik at druematerialet kan få uttrykke mest mulig frukt og opphav.

Alle druer håndhøstes, det benyttes stor andel hele klaser, spontafermentering i brukte fat, sementegg eller glassfibertanker, lang skallkontakt og modning på nøytrale beholdere. Før tapping er det ingen filtrering og minimal bruk av sulfitt.

Karakteristikk

Lys gul med duft av kjernefrukt og mineraler. I munnen er vinen frisk med en god munnfølelse og lang avslutning. Prøv sammen med retter av skalldyr, lyst kjøtt eller fisk. Gi gjerne vinen en times opphold i karaffel før servering.

Jordmonn

Fra enkeltvinmark Bullswamp plantet i 1978 på vulkansk jordsmonn. Vinmarken er en av de eldste vinmarkene i hele Gippsland, og er nordvendt 130m over havet.

Område

Patrick Sullivan og hans kone Megan bor og lager vin i Strezleki Ranges i Gippsland, Victoria. Gippsland er en av Victorias største områder geografisk sett, men av av de minste med tanke på dyrkede vinmarksområder.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer som gjærer naturlig som hele drueklaser i 1 måned før de presses direkte over i sementegg hvor vinen fullfører alkoholgjæringen. Videre lagring foregår i 70% brukte og 30% nye barriques i 11 måneder. Svovel tilsettes etter endt malolaktisk gjæring. Vinen tappes ufiltrert uten ytterligere tilsatt svovel

Druetyper

Chardonnay 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.