Produsent
Patrick Sullivan
Om produsenten
Patrick Sullivans viner er svært vanskelige å få tak i og han selger de ut nesten før de er ferdige. Denne unge, entusiastiske og ikke minst talentfulle mannen har på svært kort tid etablert seg som en av de mest ettertraktede produsentene i Australia, ikke minst blant sine likemenn og kvinner.
Etter å ha reist i Europa i to år kom Patrick tilbake til Australia for å studere vinmaking, men fant fort ut at dette ikke var hans måte å lage vin på. Han droppet av og fulgte heller sin overbevisning om at vinen ble til i vinmarkene og tok da heller vitikulturutdannelse med botanikk som hovedfag.
Patrick Sullivans drøm er å lage vin fra egne vinmarker, men for tiden kjøper han den meste frukten fra økologiske eller biodynamiske dyrkere fordi han mener at det best egnede druematerialet kommer fra sunne vinmarker. Patrick følger disse prinsippene også i kjelleren der det råder en tydelig hands off mentalitet slik at druematerialet kan få uttrykke mest mulig frukt og opphav.
Alle druer håndhøstes, det benyttes stor andel hele klaser, spontafermentering i brukte fat, sementegg eller glassfibertanker, lang skallkontakt og modning på nøytrale beholdere. Før tapping er det ingen filtrering og minimal bruk av sulfitt.
Karakteristikk
Lys gul med duft avsitrusfrukt og mineraler. I munnen er vinen frisk med en god og slank munnfølelse og lang avslutning. Prøv sammen med retter av skalldyr eller fisk. Gi gjerne vinen en times opphold i karaffel før servering.
Jordmonn
Fra enkelvinmarken Manilla plantet på vulkansk jordsmonn i 1978 som en egen "Clos" på 350 meters høyde.
Område
Patrick Sullivan og hans kone Megan bor og lager vin i Strezleki Ranges i Gippsland, Victoria. Gippsland er en av Victorias største områder geografisk sett, men av av de minste med tanke på dyrkede vinmarksområder.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer som gjærer naturlig som hele drueklaser i 1 måned før de presses direkte over i sementegg hvor vinen fullfører alkoholgjæringen. Videre lagring foregår i 70% brukte og 30% nye barriques i 11 måneder. Svovel tilsettes etter endt malolaktisk gjæring. Vinen tappes ufiltrert uten ytterligere tilsatt svovel
Druetyper
Chardonnay 100%