Rødvin

Occhipinti SP 68 Rosso

Ungdommelig rødlilla farge. Flotte aromaer av mørke og røde bær sammen med blomstertoner og ferske urter. Saftig, fruktig og frisk med fine tanniner med smak av mørke og røde bær. Drikkeklar, men kan fint oppbevare i 2 til 3 år. Prøv sammen med retter av grillet kjøtt, kalv eller lette retter av okse, lam og svin. Kan med hell matche torsk.

Italia

Horeca 248,08 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 7/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk og fruktig med saftig preg av syrlige røde bær, streif av grønne urter og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Frappato 70% , Nero d'Avola 30%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.54 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr1925056
  • Vinmonopolnr5873201
  • LuktDyp blårød.
  • SmakFrisk og fruktig med saftig preg av syrlige røde bær, streif av grønne urter og krydder.
  • FargeFruktig og sval aroma med fokusert preg av bringebær, morell og blomst, innslag av urter.
  • ProdusentArianna Occhipinti
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia , Sicilia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Arianna Occhipinti

Om produsenten

Arianna Occhipintis grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis i Italia.

På tross av sine 30, år ble hennes selvbiografi lansert med brask og bram under VinItaly våren 2013. Arianna har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring.

Arianna sin interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og Onkel Gusto som "gudfar" for prosjektet, ervervet hun vinmarker og bygde opp et vineri. Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den patriarkalske Sicilianske landsbygda.

Hennes første årgang var 2004 og hennes to første viner var Nero´d Avola og Frappato. Frappato ble en umiddelbar sensasjon. Arianna har senere utvidet både produksjon, portefølje og vinmarkene. Vinmakingen hennes er klassisk naturvin økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon, ingen svovel før tapping. Alle vinene er ufiltrerte.

Karakteristikk

Ungdommelig rødlilla farge. Flotte aromaer av mørke og røde bær sammen med blomstertoner og ferske urter. Saftig, fruktig og frisk med fine tanniner med smak av mørke og røde bær. Drikkeklar, men kan fint oppbevare i 2 til 3 år. Prøv sammen med retter av grillet kjøtt, kalv eller lette retter av okse, lam og svin. Kan med hell matche torsk.

Jordmonn

Fra 5 parseller som er plantet mellom 1990 og 2003 og er sertifisert økologisk. Sub-alpint jordsmonn på rundt 280 moh bestående hovedsakelig av kalkholdig sand.

Område

Ariannas vinmarker ligger i området rundt Vittoria syd på Sicilia. Til denne vinen bruker hun druer fra vinmarker som ligger på ca 280 meters høyde. Det gjør vinmarken tilgjengelige for svalende vinder og god nedkjøling om natten i sommerhalvåret. Navnet på vinen kommer fra veien som går forbi vinmarken og heter Strada Provinciale 68 (SP68) og som sies å være verdens eldste handelsvei for vin.

Produsjonsmetode

Håndhøstet, hovedsakelig avstilket og deretter presset. Det brukes ca 5% hele klaser i bunnen av gjærkaret. Vinen spontangjæres i betongtanker med 15 dagers skallkontakt. Modnet 6 mnd i betongtanker før tapping uten filtrering.

Druetyper

Frappato 70% , Nero d'Avola 30%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.