Rødvin

Occhipinti Il Frappato (magnum)

Vinen er klar lys rød med en svakt transparent farge. Den er ung i stilen med aromaer av røde bær og oransje frukt akkompagnert av florale toner og noe animalsk. I munnen er den fast med modne tanniner, den har god friskhet og konsentrasjon kombinert med fin kompleksitet. Den smaker av jordbær, rips, multer og aprikos. Elegant med fast, lang ettersmak. Drikk den gjerne nå, men den kan fint lagres i mange år.

Italia

Horeca 717,24 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fruktig, frisk og rødbærspreget. Lang avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Frappato 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.49 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 150cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr2941102
  • Vinmonopol4893505
  • LuktLys rød.
  • SmakFruktig, frisk og rødbærspreget. Lang avslutning.
  • FargeFrisk rødbærspreget med hint av fersken.
  • ProdusentArianna Occhipinti
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia , Sicilia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Arianna Occhipinti

Om produsenten

Arianna Occhipintis grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis i Italia.

På tross av sine 30, år ble hennes selvbiografi lansert med brask og bram under VinItaly våren 2013. Arianna har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring.

Arianna sin interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og Onkel Gusto som "gudfar" for prosjektet, ervervet hun vinmarker og bygde opp et vineri. Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den patriarkalske Sicilianske landsbygda.

Hennes første årgang var 2004 og hennes to første viner var Nero´d Avola og Frappato. Frappato ble en umiddelbar sensasjon. Arianna har senere utvidet både produksjon, portefølje og vinmarkene. Vinmakingen hennes er klassisk naturvin økologiske vinmarker uten kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmasserasjon, ingen svovel før tapping. Alle vinene er ufiltrerte.

Karakteristikk

Vinen er klar lys rød med en svakt transparent farge. Den er ung i stilen med aromaer av røde bær og oransje frukt akkompagnert av florale toner og noe animalsk. I munnen er den fast med modne tanniner, den har god friskhet og konsentrasjon kombinert med fin kompleksitet. Den smaker av jordbær, rips, multer og aprikos. Elegant med fast, lang ettersmak. Drikk den gjerne nå, men den kan fint lagres i mange år.

Jordmonn

Sub-alpint jordsmonn bestående hovedsakelig av kalkholdig sand.

Område

Ariannas vinmarker ligger i området rundt Vittoria syd på Sicilia. Til denne vinen bruker hun druer fra vinmarker som ligger på ca 280 meters høyde. Det gjør vinmarken tilgjengelige for svalende vinder og god nedkjøling om natten i sommerhalvåret.

Produksjonsmetode

Håndhøstet fra 40 år gamle stokker, avstilket og presset før spontangjæring i betong med 30 dagers skallkontakt.Modning i store slavonske eikefat på 25 hl i 14 mnd. før tapping.

Druetyper

Frappato 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.