Hvitvin

Momento Grenache Gris

Sør-Afrika

Horeca 298,69 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av stjernefrukt, epler og mineralitet.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Grenache Gris 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5241864
  • Vinmonopolnr10637701
  • LuktDyp gul.
  • SmakSmak av stjernefrukt, epler og mineralitet.
  • FargeDuft av sitrus, epler og mineraler.
  • ProdusentMarelise Niemann Wines
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Sør-Afrika
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Marelise Niemann Wines

Om produsenten

De elegante dråpene kommer strømmende fra Marelise Niemann i Bot River.

Marelise er skolert i de gamle vinmarkene i de varme vinregionene som Douro og Priorat, og Sør-Africa har vært hennes hjem siden 2007. Hun har jobbet som vinmaker hos Beaumont, og i 2011 grep hun sjansen til å produsere sin første vin Momento Grenache produsert lys og lett som det opprinnelige Priorat.

Hun klarte også å få kontroll over en eldgammel vinmark med Tinta Barocca, og introdusert en hvitvinsblend på Chenin Blanc og Verdelho. Siden 2014 blir vinen produsert i kjelleren til Crystallum, sammen med noen øvrige medlemmer av "The Zoo Bisquits". Produksjonen er lav, så her blir det kamp om smulene!

Jordmonn

Fra den eneste vinmarken med Grenache gris plantet i Sør-Afrika. Denne ligger i Voor-Paardeberg på grensen mellom Swartland og Stellenbosch og består av komprimert granitt og noen små lommer av leire.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet, og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines og produsenter som lager ærlige viner med stor fokus.

Produsjonsmetode

Hele drueklaser som fottråkkes og starter naturlig gjæring med 7 dagers skallkontakt. Så presses juicen over i gamle eikefat hvor den modnes på bunnfall i 10 måneder før den tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier. Sukker 1,5 g/l, syre 5,8, pH 3,22

Druetyper

Grenache Gris 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.