Musserende

Ismael Gozalo Microbio Va-Llena X Jonas Pet Nat

Knusktørr verdejo med frisk, fruktig sitrusfrukt og klassisk hint av urter. Digg til tapas, fisk og skalldyr, samt til tapas og Jamon.

Spania

Horeca 307,16 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 11/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av moden frukt og sitrus.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Verdejo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.7 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5277330
  • Vinmonopolnr10966001
  • LuktLys gul.
  • SmakSmak av moden frukt og sitrus.
  • FargeDuft av druer og eple.
  • ProdusentMicroBio Wines
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania , Castilla y León
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeCrown Cap
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

MicroBio Wines

Om produsenten

Ismael Gozalo er en av Spanias mest interessante produsenter og han skaper magi først og fremst med den kjente druen verdeljo og den ukjente druen Rufete.

Ismael jobber med svært gamle vinstokker hvor gjennomsnittsalderen er cirka 180 år og i kombinasjon med det sandholdige jordsmonnet er derfor de fleste vinstokkene upodete da vinlusen historisk aldri fikk fotfeste i område.Ismael produserer svært mange forskjellige viner i små kvanta og kaller derfor sitt vineri for MicroBio Wines og selve vineriet er en bygning med underjordisk kjeller bygget på 1100-tallet.

Forskjellige beholdere og teknikker blir brukt i både gjæring -& lagringsprosessen og resultatet blir derfor viner med særegenhet og unike smaksopplevelser. Vinene er ufiltrerte og produseres uten tilsatt svovel så langt årgangen tillater dette, og druene kommer utelukkende fra økologisk driftede vinmarker.

Karakteristikk

Knusktørr verdejo med frisk, fruktig sitrusfrukt og klassisk hint av urter. Digg til tapas, fisk og skalldyr, samt til tapas og Jamon.

Jordmonn

Fra 2 vinmarker plantet på sandholdig jordsmonn mellom 1856 og 1878.

Område

Castilla y Léon strekker seg over et stort område nord for Madrid. Om sommeren er det svært varmt, men høytliggende vinmarker hjelper vinstokkene gjennom den lange vekstsesongen. MicroBio Wines har sitt vineri i Nieva, ca 45 minutter nordvest for Segovia.

Produsjonsmetode

En vin som Ismael bistår sønnen Jonas med å produsere.Håndplukkede druer fra gamle vinstokker. Druene gjærer naturlig på ståltank, ogomstikkes 3 ganger under alkoholgjæringen for å kvitte seg med uønskede sedimenterog døde gjærceller som kan skape bakterielle problemer senere. Juicen tappes påflaske når den har cirka 18 gram restsukker, og fullfører dermed gjæringen på flaske.Vinen er da gjæret helt tørr, og den resterende alkoholgjæringen har skapt bobler ivinen. Dette er Pétillant Naturel ogsåkjent som PetNat.De naturlige boblene gjør atvinen er beskyttet mot oksidasjon, så tilsatt svovel er ikke nødvendig.

Druetyper

Verdejo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.