Hvitvin

Microbio Evolucion

Kraftig vin på nese med høy modenhet og et flott utviklet preg av flor. I munnen er vinen svært frisk med høy intensitet og god fruktsødme. Vinen har en god lengde og vil fungere svært bra sammen med asiatisk inspirerte retter, rød fisk og grillede elementer. Nytes best ved 14-16 grader.

Spania

Horeca 303,94 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

MicroBio Wines

Om produsenten

Ismael Gozalo er en av Spanias mest interessante produsenter og han skaper magi først og fremst med den kjente druen verdeljo og den ukjente druen Rufete.

Ismael jobber med svært gamle vinstokker hvor gjennomsnittsalderen er cirka 180 år og i kombinasjon med det sandholdige jordsmonnet er derfor de fleste vinstokkene upodete da vinlusen historisk aldri fikk fotfeste i område.Ismael produserer svært mange forskjellige viner i små kvanta og kaller derfor sitt vineri for MicroBio Wines og selve vineriet er en bygning med underjordisk kjeller bygget på 1100-tallet.

Forskjellige beholdere og teknikker blir brukt i både gjæring -& lagringsprosessen og resultatet blir derfor viner med særegenhet og unike smaksopplevelser. Vinene er ufiltrerte og produseres uten tilsatt svovel så langt årgangen tillater dette, og druene kommer utelukkende fra økologisk driftede vinmarker.

Karakteristikk

Kraftig vin på nese med høy modenhet og et flott utviklet preg av flor. I munnen er vinen svært frisk med høy intensitet og god fruktsødme. Vinen har en god lengde og vil fungere svært bra sammen med asiatisk inspirerte retter, rød fisk og grillede elementer. Nytes best ved 14-16 grader.

Jordmonn

EvoLucion v2 er basert på årgang 2011 med noe 2010 og 2012 blandet inn, og kommer fra den samme vinmarken som er plantet på sandholdig jordsmonn rundt 1842. Vinplantene er på original rotstokk.

Område

Castilla y Léon strekker seg over et stort område nord for Madrid.Om sommeren er det svært varmt, men høytliggende vinmarker hjelper vinstokkkene igjennom den lange vekstsesongen. MicroBio Wines har sitt vineri i Nieva, ca 45 minutter nordvest for Segovia.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer med høy modning som gjærer naturlig og lagres på 600-liters fat som kun fylles opp med 500 liter. Vinen oppnår en alkohol på 15%, men med årene forsvinner mye av denne alkoholen og vinen er tappet med 13,5%. Vinen legger under flor i 10 år før den tappes. 950 flasker produsert hvorav 360 kommer til Norge.

Druetyper

Verdejo 100%

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6030548
  • Vinmonopol13866002
  • LuktDuft av moden frukt, mandler og sjø.
  • SmakSmak av moden frukt, mineralitet og saltaktig avslutning.
  • FargeGyllen gul.
  • ProdusentMicroBio Wines
  • Årgang-
  • Land, distrikt Spania , Castilla y León
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Ost
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av moden frukt, mineralitet og saltaktig avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Verdejo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.8 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 50cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.