Om produsenten
Benoit Marguet er mannen bak disse vinøse og helt ekstraordinære Champagnene som drives fullt og helt på biodynamiske prinsipper med en unik presisjon og dybde.
Den historiske eiendommen som ligger i Ambonnay har historie tilbake til midten av 1800-tallet. Marguet har 8 hektar i Ambonnay og 1 hektar i Bouzy. Det var likevel først etter at Benoit tok over i 1999 og innførte et nytt regime- først i vinmarkene og så i kjelleren, at Champagne Marguet er å regnes i toppsjiktet.
Med økologisk og biodynamisk drift som ble fullt implementert i 2006 lager Marguet to herlige cuveer, flere cru- og 4 ulike lieux dits viner fra hovedsakelig Ambonnay. Vinmarkene har en imponerende gjennomsnittsalder på over 44 år som pløyes med familiens hester.
Druene vinifiseres kun med bruk av spontangjæring, og gjæres plott for plott i fat av ulik størrelse i 9 måneder. Vinene ligger så lang tid på bunnfall i flaske (3-10 år) og tappes uten dosage og enten uten tilsatt eller med ørsmå mengder sulfitt. I tillegg topper Benoit pyramiden med champagnen Sapience som slippes først etter ca 10 års lagring.
Karakteristikk
Kompleks duft av hvite blomster, sitrus, eple og kalk. Smaken er presis og energisk med høy mineralitet, flott lengde og en delikat salt finish. En ren og intens Champagne med tydelig terroirpreg fra Cote des Blancs.
Jordmonn
Rent kalk- og krittbasert jordsmonn med svært høy andel aktivt kalsiumkarbonat. De grunne, veldrenerte vinmarkene gir viner med uttalt mineralitet og stram, lineær syrestruktur.
Område
Oger er en Grand Cru-landsby i Côte des Blancs, sør for Épernay og deler åsrygg med Le Mesnil vegg i vegg. Området er kjent for sin kalkrike jord og sitt særpregede mikroklima som gir viner med presis mineralitet, delikat struktur og lang lagringsevne. Hvor Le Mesnil typisk er lineær og stram er Oger mer fruktig og har en noe rikere tekstur. Dette blir perfekt balansert med høy presisjon og salataktig mineralitet.
Produksjonsmetode
Druene kommer fra biodynamisk dyrkede parseller i Grand Cru-området Oger. Pressing skjer med tradisjonell Coquart-presse. Spontanfermentert i små, gamle eikefat og videre modning på på bunnfallet i i 9 måneder før tapping, uten klaring eller filtrering. Videre modning på bunnfall i flaske i nesten 4 år. Brut Nature. 2330 flasker produsert - 48 flasker til Norge.
Druetyper
Chardonnay 100%