
Rødvin
Antonio Madeira A Palheira
Flott og ren vin med en klar struktur og moden steinfrukt. Knn minne om en topp nebbiolo med innslag av hvit fersken, blomster og rød frukt. Tanninene er modne med god finesse og en mineralsk avsluting.
Portugal
Rødvin
Flott og ren vin med en klar struktur og moden steinfrukt. Knn minne om en topp nebbiolo med innslag av hvit fersken, blomster og rød frukt. Tanninene er modne med god finesse og en mineralsk avsluting.
Portugal
Produktinformasjon
Antonio Madeira
Antonio Madeira er født og oppvokst i Paris, og jobbet som ingeniør i Frankrike fram til 2013. Som ung reiste familien hvert år til sommerhuset i Dao-regionen i Portugal, og han er nå gift med en lokal jente derfra.
I tidlig voksen alder fikk Antonio sansen for de naturlige vinene som ble servert rundt omkring i Paris, og bestemte seg for å prøve seg på en bærekraftig vinproduksjon i Dao. I 2010 fant han en 50 år gammel forlatt vinmark, og produserte sin første vin herfra i 2011. Fra 2013 har Antonio Madeira fokusert utelukkende på sine viner, og regnes som en av de mest spennende talentene innenfor portugisisk vinproduksjon
Flott og ren vin med en klar struktur og moden steinfrukt. Knn minne om en topp nebbiolo med innslag av hvit fersken, blomster og rød frukt. Tanninene er modne med god finesse og en mineralsk avsluting.
Fra de to beste, gamle vinmarkene til Antonio plantet på cirka 500 moh. Den ene vinmarken hvor det er hovedvekt på Baga er plantet i 1957, og den andre vinmarken er over 100 år gammel og plantet på rosa granitt.
Det er et historisk sus over Dao, men et vanskelig regime over flere ti-år har ikke oppfordret til egentenking og muligheter for å gå egne veier når det gjelder jordbruksproduksjon. Området er preget av store aktører som produserer vin på en lite bærekraftig måte, og det er synd da det er gamle vinmarker med ypperlig jordsmonn i det kuperte terrenget som kan produsere nydelig druekvalitet ved riktig behandling. Antonio Madeira fokuserer på vinmarker fra Serra do Estrela som er den høyeste fjellkjeden i Portugal.
Hele drueklaser håndplukkes og gjærer naturlig i åpne "lagares".Druene presses så over i gamle franske og østerriske eikefat på 225 -& 500L hvor den modnes i 18 måneder.Vinen tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier. Ph 3,6, syre 6,2, Fri So2 er mindre enn 15.Sukker 0,4, VA 0,71.2000 flasker produsert.
Baga 85% , Jaen 5% , Tinta Amarela 10%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.