Rødvin

Antonio Madeira A Palheira

Flott og ren vin med en klar struktur og moden steinfrukt. Vinen har sitt klare distingte særpreg, men kan også minne om en topp nebbiolo med innslag av hvit fersken, blomster og rød frukt. Tanninene er modne med god finesse og en mineralsk avsluting.

Portugal

Horeca 391,94 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Antonio Madeira

Om produsenten

Antonio Madeira er født og oppvokst i Paris, og jobbet som ingeniør i Frankrike fram til 2013. Som ung reiste familien hvert år til sommerhuset i Dao-regionen i Portugal, og han er nå gift med en lokal jente derfra.

I tidlig voksen alder fikk Antonio sansen for de naturlige vinene som ble servert rundt omkring i Paris, og bestemte seg for å prøve seg på en bærekraftig vinproduksjon i Dao. I 2010 fant han en 50 år gammel forlatt vinmark, og produserte sin første vin herfra i 2011. Fra 2013 har Antonio Madeira fokusert utelukkende på sine viner, og regnes som en av de mest spennende talentene innenfor portugisisk vinproduksjon

Karakteristikk

Flott og ren vin med en klar struktur og moden steinfrukt. Vinen har sitt klare distingte særpreg, men kan også minne om en topp nebbiolo med innslag av hvit fersken, blomster og rød frukt. Tanninene er modne med god finesse og en mineralsk avsluting.

Jordmonn

Fra de to beste, gamle vinmarkene til Antonio plantet på cirka 500 moh. Den ene vinmarken hvor det er hovedvekt på Baga er plantet i 1957, og den andre vinmarken er over 100 år gammel og plantet på rosa granitt.

Område

Det er et historisk sus over Dao, men et vanskelig regime over flere ti-år har ikke oppfordret til egentenking og muligheter for å gå egne veier når det gjelder jordbruksproduksjon. Området er preget av store aktører som produserer vin på en lite bærekraftig måte, og det er synd da det er gamle vinmarker med ypperlig jordsmonn i det kuperte terrenget som kan produsere nydelig druekvalitet ved riktig behandling. Antonio Madeira fokuserer på vinmarker fra Serra do Estrela som er den høyeste fjellkjeden i Portugal.

Produksjonsmetode

Hele drueklaser håndplukkes og gjærer naturlig i åpne "lagares". Druene presses så over i gamle franske og østerriske eikefat på 225 -& 500L hvor den modnes i 18 måneder. Vinen tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier. Ph 3,6, syre 6,2, Fri So2 er mindre enn 15. Sukker 0,4. VA 0,71. 2600 flasker produsert.

Druetyper

Baga 85% , Jaen 5% , Tinta Amarela 10%

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5650908
  • Vinmonopol12176201
  • LuktDuft av kirsebær og blomster.
  • SmakSmak av røde bær, kjernefrukt og modne tanniner.
  • FargeRød.
  • ProdusentAntonio Madeira
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Portugal , Dão , Dão
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av røde bær, kjernefrukt og modne tanniner.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Baga 85% , Jaen 5% , Tinta Amarela 10%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 6.2 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.