Rosévin

La Salada Roig Boig

Brilliant lys rød farge med innslag av røde hagebær. I munnen er vinen frisk med toner av rips og bringebær. Nytes best lett avkjølt som tørsteslukker eller sammen med retter av lyst kjøtt eller salater.

Spania

Horeca 214,32 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Rips og bringebær.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cariñena 20% , Parellada 40% , Sumoll 40%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRosévin
  • EPDnr5412077
  • Vinmonopol11936601
  • LuktLys rosa.
  • SmakRips og bringebær.
  • FargeRøde bær.
  • ProdusentCeller La Salada
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Celler La Salada

Om produsenten

Celler La Salada er Toni Carbo sitt lille vinprosjekt.

Sammen med sin gode venn Ramón Jané bygget de opp Celler Mas Candi, og Toni Carbo har siden 2012 også uoffisielt laget vin under sin egen etikett kalt Celler La Salada. La Salada er nå offisielt registrert som vinprodusent.

Dette er høykvalitets naturlige viner uten noen tilsetningsstoffer som har fått en stjernestatus i naturvinsmiljøet. Toni og konen Anna produserer vin hovedsakelig fra familiens vinmarker som aldri har blitt sprøytet, samt at de har plantet nye vinmarker de siste årene.

Karakteristikk

Brilliant lys rød farge med innslag av røde hagebær. I munnen er vinen frisk med toner av rips og bringebær. Nytes best lett avkjølt som tørsteslukker eller sammen med retter av lyst kjøtt eller salater.

Jordmonn

Fra vinmarker i Gunyoles plantet mellom 1985-201 rett nord for Vilafranca del Penedes.Jordsmonnet er kalkholdig med innslag av leire, og vinmarkene ligger ca 280 meter over havet. Vinmarkene er økologisk sertifisert.

Område

Penedes strekker seg rundt Barcelona, og er hovedområdet innenfor Catalonia hvor Cava-produksjon er mest utbredt. I de siste 15 årene har det vært en betydelig fremgang av "neste generasjons vinprodusenter" med stort fokus på naturlig driftede vinmarker som en motvekt mot mange av de store cavahusenes måte å drive på. Området har godt med kjølig vind fra havet i øst, noe som er med på å produsere druer med god friskhet.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer som presses direkte over i ståltank. Ca 10% av druene gjærer med skallkontakt i 3-5 dager.Vinen ligger på bunnfall i 4 måneder før den tappes ufiltrert og uten tilsatt svovel.4000 flasker produsert.

Druetyper

Cariñena 20% , Parellada 40% , Sumoll 40%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.