Hvitvin

La Salada La Fusta Xarel-Lo

Vin med duft av appelsin, mandler og urter. I munnen er den fyldig med god struktur og en flott munnfølelse. Prøv til vegetariske retter, fisk eller lyst kjøtt.

Spania

Horeca 273,37 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av moden sitrus, blomster og mineraler.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Xarel·lo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5412044
  • Vinmonopolnr11223701
  • LuktLys gul.
  • SmakSmak av moden sitrus, blomster og mineraler.
  • FargeDuft av mineraler og sitrus.
  • ProdusentCeller La Salada
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Celler La Salada

Om produsenten

Celler La Salada er Toni Carbo sitt lille vinprosjekt.

Sammen med sin gode venn Ramón Jané bygget de opp Celler Mas Candi, og Toni Carbo har siden 2012 også uoffisielt laget vin under sin egen etikett kalt Celler La Salada. La Salada er nå offisielt registrert som vinprodusent.

Dette er høykvalitets naturlige viner uten noen tilsetningsstoffer som har fått en stjernestatus i naturvinsmiljøet. Toni og konen Anna produserer vin hovedsakelig fra familiens vinmarker som aldri har blitt sprøytet, samt at de har plantet nye vinmarker de siste årene.

Karakteristikk

Vin med duft av appelsin, mandler og urter. I munnen er den fyldig med god struktur og en flott munnfølelse. Prøv til vegetariske retter, fisk eller lyst kjøtt.

Jordmonn

Fra en biodynamisk driftet vinmark plantet i 1988 på kalkholdig jordsmonn med innslag av leire.

Område

Penedes strekker seg rundt Barcelona, og er hovedområdet innenfor Catalonia hvor Cava-produksjon er mest utbredt. I de siste 15 årene har det vært en betydelig fremgang av "neste generasjons vinprodusenter" med stort fokus på naturlig driftede vinmarker som en motvekt mot mange av de store cavahusenes måte å drive på. Området har godt med kjølig vind fra havet i øst, noe som er med på å produsere druer med god friskhet.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer hvor 50% presses direkte over i ståltank. Resterende 50% fottråkkes og gjærer naturlig i amphora i to uker før juicen presses over i ståltank. Her fullfører vinen gjæringen.Vinen ligger på bunnfall i ståltank i 4 måneder før den overføres til gamle fat i ytterligere 5 måneder før den tappes ufiltrert uten tilsatt svovel.1200 flasker produsert., 360 til Norge.

Druetyper

Xarel·lo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.