Musserende

Maria Barrena Gratulerer Cava Brut Nature

En Cava som imponerer fra første duft. Vinen har en ren aroma av knuste bringebær, sitrus og avdempet tropisk frukt. I munnen er vinen frisk med et behagelig blomsterpreg og avslutter tørt da vinen ikke er tilsatt noe sukker. Vinen har bra konsentrasjon og fungerer til aperitif, tapas, hvit pizza og lette retter av sjømat. Nytes best ved cirka 10-12 grader.

Spania

Horeca 163,65 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Lett og frisk, smak av mineraler og syrlige bær.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Macabeo 25% , Parellada 25% , Xarel·lo 50%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5543780
  • Vinmonopolnr11900101
  • LuktKlar, lys gul.
  • SmakLett og frisk, smak av mineraler og syrlige bær.
  • FargeDuft av bringebær, sitrus og epler.
  • ProdusentMaria Barrena
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Maria Barrena

Om produsenten

Maria Barrena er oppvokst i en vinproduserende familie i selve hjertet av Cavaproduksjon rett sør for Barcelona.

Allerede som 11-åring bidro hun under innhøsting, og et tiår senere jobbet hun hos produsenter i Burgund og Portugal for å tilegne seg mer kunnskap. Tilbake i Catalonia har hun startet produksjon av vin sammen med mannen Pep i en gammel stall som i 2018 ble omgjort til et vineri.

Som mange unge vinprodusenter tar Maria et bevisst valg om å produsere viner i balanse med naturen, og jobber derfor svært mye i vinmarkene for å kunne produsere økologiske druer som igjen produserer tørr, høykvalitets Cava med fine bobler.

Karakteristikk

En Cava som imponerer fra første duft. Vinen har en ren aroma av knuste bringebær, sitrus og avdempet tropisk frukt. I munnen er vinen frisk med et behagelig blomsterpreg og avslutter tørt da vinen ikke er tilsatt noe sukker. Vinen har bra konsentrasjon og fungerer til aperitif, tapas, hvit pizza og lette retter av sjømat. Nytes best ved cirka 10-12 grader.

Jordmonn

Druene kommer fra en enkeltvinmark plantet av bestefaren til Maria sin ektemann i 1935. Vinmarken er høytliggende 450 meter over havet, og jordsmonnet består av svært kalkholdigleire med innslag av grus. Vinden fra øst gjør det ideelt for økologisk jordbruk da den er med på å blåse bort evt sykdommer og tørker bladene fort etter regnskyll som kan forårsake råte.

Område

Sant Sadurní d'Anoia er regnet som hovedstaden for kvalitetsproduksjon av Cava og ligger en times kjøring sørvest for Barcelona. Vinmarkene sør for Sant Sadurni er sterkt påvirket av vinden fra havet i øst, noe som er med på å kjøle ned vinmarkene og gi druene en lengre vekstsesong.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer fra økologisk sertifisert vinmark med gamle vinstokker. Naturlig gjæring i temperaturregulerte ståltanker og modning på bunnfall i 6 måneder før degorgering. Vinen gjennomgår klassisk annengangsgæring på flaske, og lagres på bunnfallet i flaske for å øke kompleksisteten i minimum 30 måneder før den slippes.Etiketten kan skrives på, så her får du den ideelle gave og gratulasjonskort sammen!

Druetyper

Macabeo 25% , Parellada 25% , Xarel·lo 50%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.