Hvitvin

Ganevat Cotes Du Jura Blanc 2016

Flott og fløyelsmyk vin som drikker utmerket. Klassisk duft av høykvalitets vin fra Jura med innslag av moden frukt og høy friskhet. Prøv sammen med det meste av fisk -& skalldyr eller sammen med retter av lyst kjøtt. Vil nyte godt av et lite opphold i karaffel.

Frankrike

Horeca 544,04 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Lyst kjøtt
  • Ost
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 10/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av moden sitrus og mineraler.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Savagnin 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5532296
  • Vinmonopolnr11798901
  • LuktGyllen gul.
  • SmakSmak av moden sitrus og mineraler.
  • FargeDuft av sitrus, nøtter og mineraler.
  • ProdusentAnne et Jean-François Ganevat
  • Årgang*2016
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Anne et Jean-François Ganevat

Om produsenten

Domaine Ganevat holder til i det sørlige Jura, midt i mellom Macon og Arbois. FanFan (Jean Francois) har i en årrekke blitt genierkært for sine viner. Flere har blitt begeistret etter smaking av noen av de utallige cuveene han produserer hvert år. På eiendommen sin i La Combe d´Rotalier produserer han vin sammen med søsteren Anne fra 9 hektar vinmark. Familien har laget vin fra disse samme vinmarkene i flere hundre år.Selv om det bare er en times kjøring mellom områdene er klimaet rundt Rotalier sør i Jura varmere enn Arbois lengre nord. Vinplantene blomstrer tidligere, og man får en lengre modning over tid som gir en god konsentrasjon i druene. Ganevat sine vinmarker har aldri vært sprayet, og de pløyes manuelt med hest for å holde mest mulig oksygen i jorden. Ganevats eldste vinstokker er plantet i 1900, og resten er stort sett plantet mellom 1930-1950. i 2000 fikk han også replantet mange av de nesten utdødde druetypene som l´Enfariné, Beclan & Isabelle. De fleste plantene på eiendommen er på upodete vinstokker. Det er enorme variasjoner i jordsmonnet, så hver parsell blir vinifisert og tappet for seg selv, noe som resulterer i svært mange cuveer.Fra 2012 har han som de flere andre andre vinprodusenter inngått langtidssamarbeid med vinbønder om kjøp av druer. Disse druene brukes kun i vinene under firmanavnet SAS Ganevat, da han ønsker at Domaine Ganevat sine viner skal bestå av det samme druematerialet som de alltid har bestått av.For vinene under SAS Ganevat, er det tett samarbeid med venner som deler samme ideologi rundt vinproduksjon. Druer til disse vinene kommer fra Alsace og Beaujolais, og tappes som Vin de France. Noen cuvéer blandes også med noen av de lokale druesortene FanFan har tilgang på

Karakteristikk

Flott og fløyelsmyk vin som drikker utmerket. Klassisk duft av høykvalitets vin fra Jura med innslag av moden frukt og høy friskhet. Prøv sammen med det meste av fisk -& skalldyr eller sammen med retter av lyst kjøtt. Vil nyte godt av et lite opphold i karaffel.

Jordmonn

Fra kalk og skiferholdig jordsmonn i en vinmark plantet i Arbois i 1963

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer som avstiles og presses i basket press. Naturlig gjæring på gamle fat på 228-liter og videre modning på bunnfall i samme fat i ytterligere 3 år under flor. Fatene har vært plassert på loftet hvor de forskjellige sesongenw påviker vinen ytterligere. Vinen er tappet ufiltrert. Hele produksjonen på 400 flasker har ankommet Norge.

Druetyper

Savagnin 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.