Om produsenten
Envinate - Wine yourself!
Envinate består av 4 personer som studerte ønologi sammen i Alicante i 2005. De fokuserer på lokale og unike druer og vinparseller, og ønsker å produsere autentiske viner med en klar karakter av sitt voksested.
Alle parseller er plukket for hånd, druene er fottråkket og samtlige viner gjæres naturlig i nøytrale beholdere. Svovel tilsettes ved tapping hvis de føler vinen trenger dette.
Karakteristikk
En nydelig vin med dufter av rips og urter. Vinen er slank i uttrykket, men med god fruktkonsentrasjon og en god lengde fra det vulkanske jordsmonnet. Prøv sammen med retter av lyst -& rødt kjøtt, vegetariske retter med lite fedme eller lett avkjølt i solveggen. Nytes best etter et lite opphold i karaffel.
Jordmonn
Fra ulike parseller , “Masca,” “La Zanja,” “Valle de Arriba” og “Llano Redondo”på vulkansk jordsmonn i Santiago del Teide med upodede vinstokker på 900-1200 meters høyde. Stokkenens alder er 70-100 år.
Område
DO Ycoden Daute Isora dekker den nordvestlige delen av Tenerife og dekker 9 kommuner San Juan de la Rambla, La Guancha, Icod de los Vinos, Garachico, Los Silos, Buenavista del Norte, El Tanque, Santiago del Teide og Guía de Isora. Vinmarkene i dette område vokser fra 50-1500 moh og består av hovedsakelig lokale sorter. Druene til Evinates vin kommer fra Santiago del Teide - det høyesttliggende området på Tenerife.
Produksjonsmetode
Hver parsell er håndplukket i første halvdel av September, avstilket og vinifisert seperat i enten betongtank eller åpent gjæringskar av tre. Mosten presses daglig ned for hånd, og etter 7-16 dagers maserasjon presses 35% av vinen over i betongtanker og resterende 65% i gamle, franske eikefat på 228-liter for videre modning i 8 måneder. Vinen omrøres ikke, og tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier.
Druetyper
Mission 90%
, Tintilia 10%