Rødvin

Envinate Benje Tinto

En nydelig vin med dufter av rips og urter. Vinen er slank i uttrykket, men med god fruktkonsentrasjon og en god lengde fra det vulkanske jordsmonnet. Prøv sammen med retter av lyst -& rødt kjøtt, vegetariske retter med lite fedme eller lett avkjølt i solveggen. Nytes best etter et lite opphold i karaffel.

Spania

Horeca 248,05 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Smak
  • 5/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av bær.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Mission 90% , Tintilia 10%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5196175
  • Vinmonopolnr10291501
  • LuktLys rød.
  • SmakSmak av bær.
  • FargeDuft av lyse røde bær.
  • ProdusentEnvinate
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Envinate

Om produsenten

Envinate - Wine yourself!

Envinate består av 4 personer som studerte ønologi sammen i Alicante i 2005. De fokuserer på lokale og unike druer og vinparseller, og ønsker å produsere autentiske viner med en klar karakter av sitt voksested.

Alle parseller er plukket for hånd, druene er fottråkket og samtlige viner gjæres naturlig i nøytrale beholdere. Svovel tilsettes ved tapping hvis de føler vinen trenger dette.

Karakteristikk

En nydelig vin med dufter av rips og urter. Vinen er slank i uttrykket, men med god fruktkonsentrasjon og en god lengde fra det vulkanske jordsmonnet. Prøv sammen med retter av lyst -& rødt kjøtt, vegetariske retter med lite fedme eller lett avkjølt i solveggen. Nytes best etter et lite opphold i karaffel.

Jordmonn

Fra ulike parseller , “Masca,” “La Zanja,” “Valle de Arriba” og “Llano Redondo”på vulkansk jordsmonn i Santiago del Teide med upodede vinstokker på 900-1200 meters høyde. Stokkenens alder er 70-100 år.

Område

DO Ycoden Daute Isora dekker den nordvestlige delen av Tenerife og dekker 9 kommuner San Juan de la Rambla, La Guancha, Icod de los Vinos, Garachico, Los Silos, Buenavista del Norte, El Tanque, Santiago del Teide og Guía de Isora. Vinmarkene i dette område vokser fra 50-1500 moh og består av hovedsakelig lokale sorter. Druene til Evinates vin kommer fra Santiago del Teide - det høyesttliggende området på Tenerife.

Produsjonsmetode

Hver parsell er håndplukket i første halvdel av September, avstilket og vinifisert seperat i enten betongtank eller åpent gjæringskar av tre. Mosten presses daglig ned for hånd, og etter 7-16 dagers maserasjon presses 35% av vinen over i betongtanker og resterende 65% i gamle, franske eikefat på 228-liter for videre modning i 8 måneder. Vinen omrøres ikke, og tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier.

Druetyper

Mission 90% , Tintilia 10%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.