Om produsenten
Envinate - Wine yourself!
Envinate består av 4 personer som studerte ønologi sammen i Alicante i 2005. De fokuserer på lokale og unike druer og vinparseller, og ønsker å produsere autentiske viner med en klar karakter av sitt voksested.
Alle parseller er plukket for hånd, druene er fottråkket og samtlige viner gjæres naturlig i nøytrale beholdere. Svovel tilsettes ved tapping hvis de føler vinen trenger dette.
Karakteristikk
Flott vin med duft av modne sitroner og blomster. I munnen har vinen god fruktkonsentrasjon med et elegant "vektløst" midtparti fra det vulkanske jordsmonnet. Vinen avslutter med mineralske toner og god friskhet. Prøv sammen med retter av fisk -& skalldyr, salater eller lyst kjøtt.
Jordmonn
Fra 15 ulike parseller med frittstående upodede vinstokker plantet på vulkansk jordsmonn på 1000 meters høyde. Stokkenens alder er 70-100 år.
Område
DO Ycoden Daute Isora dekker den nordvestlige delen av Tenerife og dekker 9 kommuner San Juan de la Rambla, La Guancha, Icod de los Vinos, Garachico, Los Silos, Buenavista del Norte, El Tanque, Santiago del Teide og Guía de Isora. Vinmarkene i dette område vokser fra 50-1500 moh og består av hovedsakelig lokale sorter. Druene til Evinates vin kommer fra Santiago del Teide - det høyesttliggende området på Tenerife.
Produksjonsmetode
Druene er håndplukket, og hver parsell blir vinifisert seperat i betongtanker eller i åpne gjæringskar. 25% av vinen ligger i betongtank med ett lett slør av flor de første 7 månedene. Resterende 75% ligger i foudre på 2500 liter. Vinen tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier etter cirka 8 måneder.
Druetyper
Listan (Palomino Fino) 100%