Om produsenten
Envinate - Wine yourself!
Envinate består av 4 personer som studerte ønologi sammen i Alicante i 2005. De fokuserer på lokale og unike druer og vinparseller, og ønsker å produsere autentiske viner med en klar karakter av sitt voksested.
Alle parseller er plukket for hånd, druene er fottråkket og samtlige viner gjæres naturlig i nøytrale beholdere. Svovel tilsettes ved tapping hvis de føler vinen trenger dette.
Karakteristikk
Flott vin med duft av modne sitroner og blomster. I munnen har vinen god fruktkonsentrasjon med et elegant "vektløst" midtparti fra det vulkanske jordsmonnet. Vinen avslutter med mineralske toner og god friskhet. Prøv sammen med retter av fisk -& skalldyr, salater eller lyst kjøtt. Årgang 2020 er den klart beste årgangen man har sett av Benje Blanco så langt!
Jordmonn
Fra 15 ulike parseller med frittstående upodede vinstokker plantet på vulkansk jordsmonn på 1000 meters høyde. Stokkenens alder er 70-100 år.
Område
DO Ycoden Daute Isora dekker den nordvestlige delen av Tenerife og dekker 9 kommuner San Juan de la Rambla, La Guancha, Icod de los Vinos, Garachico, Los Silos, Buenavista del Norte, El Tanque, Santiago del Teide og Guía de Isora. Vinmarkene i dette område vokser fra 50-1500 moh og består av hovedsakelig lokale sorter. Druene til Evinates vin kommer fra Santiago del Teide - det høyesttliggende området på Tenerife.
Produksjonsmetode
Druene er håndplukket, og hver parsell blir vinifisert seperat i betongtanker eller i åpne gjæringskar.35% av vinen ligger i betongtank med ett lett slør av flor de første 7 månedene. Resterende 65% ligger i foudre på 2500 liter.Vinen tappes ufiltrert med fornuftig lave svovelverdier etter cirka 8 måneder.
Druetyper
Listan (Palomino Fino) 100%