Rødvin

Emidio Pepe Montepulciano d´Abruzzo

Dyp mør klar rød. Duft av mørke røde bær, kirsebær og moreller, urter, hint av røyk, modnet kjøtt. Svært kompleks og innsmigrende. Fyldig munnfølelse med leskende syre, fine tanniner, god tørrhet. Veldig flott lengde. Prøv til det meste av kjøttretter, gryter, sopp og pecorino.

Italia

Horeca 793,64 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 5/12 Garvestoffer
  • 7/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Sødmefull frukt, modne tanniner, lang avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Montepulciano 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4440129
  • Vinmonopolnr3618901
  • LuktDyp rød, lilla kant.
  • SmakSødmefull frukt, modne tanniner, lang avslutning.
  • FargeDuft av skogsbær.
  • ProdusentEmidio Pepe
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Emidio Pepe

Om produsenten

Emidio Pepe – Håndverk på øverste nivå.

Emidio Pepe har av enkelte blitt omtalt som Italias Chateau Musar. Det er fullt forståelig da de hvert år holder igjen over halvparten av produksjonen, og har nå over 400.000 flasker liggende i sin lagringskjeller.

Bestefar Emidio etablerte vingården i 1964, og har brukt 50år på å få folk til å forstå at Montepulciano kan modnes. Druene dyrkes etter biodynamiske prinsipper i det tradisjonelle Pergola-systemet, og vinene gjærer naturlig i glaserte sementtanker. Den reduktive vinmakingen er med på å holde energien i vinen og ikke starte utviklingsprosessen ved å utsette mosten for oksygen.

Alle viner lagres i 2 år før den tappes på flaske for hånd, og viner som blir eldre enn 10år før salg blir dekantert over i en ny steril flaske. Slik unngår man nevneverdig bunnfall i flaskene, samt at noen av de reduktive aromaene forsvinner.

Emidio Pepe ønsker også å vise storheten i Trebbiano de Toscano, og har også de siste årene introdusert viner på druen pecorino. Dette er særegne viner med et høyt detaljfokus, og man kan lett forstå entusiasmen rundt disse eksklusive dråpene.

Karakteristikk

Dyp mør klar rød. Duft av mørke røde bær, kirsebær og moreller, urter, hint av røyk, modnet kjøtt. Svært kompleks og innsmigrende. Fyldig munnfølelse med leskende syre, fine tanniner, god tørrhet. Veldig flott lengde. Prøv til det meste av kjøttretter, gryter, sopp og pecorino.

Jordmonn

Fra 40 år gamle stokker på kalkholdig leire.

Område

Abruzzo ligger sentralt i Italia, 2 timer øst for Roma og strekker seg nordover langs kysten mot Marche. Helt nord i Abruzzo i Torano Nuovo finner du Emidio Pepe. Det er middelhavsklima i området skapt av Adriaterhavet bare noen kilometer østover, og svale vinder fra Appenninene i vest gir nedkjøling gjennom en varm sommer.

Produsjonsmetode

Håndplukket. Avtilket bær for bær. Presset for hånd, gjæret i sement tanker i ca2 år, tappet ufiltrert.

Druetyper

Montepulciano 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.