Rødvin

William Downie Gippsland Pinot

Tett flott transparent burgunder rød farge. Intens duft av mørke og røde bær, fersk dampende jord, mineraler og fine kryddertoner med fine ferske urter. Svært flott og saftig frukt med meget god struktur. Forførende tekstur. Lang ettersmak. Drikk til kalv, fugl og delikate kjøttretter. Drikk nå eller la ligge på langs i 8 år.

Australia

Horeca 487,94 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

William Downie

Om produsenten

Den allerede legendariske William Downie startet produksjon under eget navn i 2003 etter å ha bodd og laget vin i Burgund i flere år hos blant annet topp produsenter som Fourrier og Lignier. Downie regnes av mange som den kanskje aller beste Pinot Noir produsenten i Australia og ble allerede i 2006 kåret til Gourmet Traveller Wine Magazine Young Australian Winemaker of The Year.

Situert på Guendulain Farm nær Yarragon i Victoria lager Bill Pinot Noir fra 4 ulike plotter med noen andre druetyper under sine andre prosjekt Bill Downie og Save Our Souls. William Downie etterstreber å gjøre minst mulig slik at druene får uttrykke sitt opphav på best mulig måte så her benyttes kun naturlig gjær og ingen tilsetninger.

Produksjonen er minimal og ligger normalt på totalt 9000 flasker årlig av hans Pinot Noir viner. Save our Souls er er William Downies samarbeidsprosjekt med Jason Searle hvor de kjøper druer fra ulike plotter i Mornington Peninsula og Yarra Valley. Her lages vinene med minimal intervensjon gjerne i en mer europeisk og uortodoks stil, til noe rimeligere priser en Downies egne.

Karakteristikk

Tett flott transparent burgunder rød farge. Intens duft av mørke og røde bær, fersk dampende jord, mineraler og fine kryddertoner med fine ferske urter. Svært flott og saftig frukt med meget god struktur. Forførende tekstur. Lang ettersmak. Drikk til kalv, fugl og delikate kjøttretter. Drikk nå eller la ligge på langs i 8 år.

Jordmonn

Fra 2 vinmarker: Lucinda Estate og Berry's Creek i den sørlige delen av Gippsland, Victoria. Markene ble plantet i hhv 1990 og 1998 - begge på rød vulkansk leire. Vinmarkene drives økologisk.

Område

William Downie ble kjent for sine Pinot Noir viner fra Gippsland (hvor han bor), Yarra Valley Pinot (hvor han lager vin) og Mornington Peninsula. Han kom over denne vinmarken med Petit Verdot som hadde vært dyrket økologisk i 15 år og nå nylig biodynamisk sertifisert. Da så han sitt snitt til å lage en rimeligere vin i litt større kvanta enn ellers - og voila så fikk vi en fantastisk Petit Verdot (!)...

Produksjonsmetode

''

Druetyper

Pinot Noir 100%

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4679882
  • Vinmonopol5911501
  • LuktDuft av friske skogsbær og blomster.
  • SmakSmak av røde bær og moden frukt.
  • FargeLys rød med lilla kant.
  • ProdusentWilliam Downie
  • Årgang*2022
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Australia , Victoria
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 6/12 Garvestoffer
  • 7/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av røde bær og moden frukt.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Noir 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.