Om produsenten
Fulgte drømmen til Fleurie MarcDelienne.
Etter et langt liv innen bank og IT i Paris skaffet Marc Delienne seg ekstrajobb hos Domaine de Trevallon i Beaujolais og Alain Graillot i Rhone. Hans drøm var å produsere sin egen vin, og i en alder av 56 år sluttet han i sin dagjobb og kjøpte Chateau de l´Abbaye Saint Laurent d´Arpaye i hjertet av Fleurie i 2015.
Eiendommen er på 4,8 hektar består av 40-80 år gamle vinstokker som driftes biodynamisk og sertifisert med 2019årgangen.
Karakteristikk
Flott vin med parfymert innslag av blomster. I munnener den svært frisk med innslag avrøde bær og behagelige tanniner. Prøv sammen med retter av lyst kjøtt, vilt eller somtørsteslukker. Gi gjerne vinen en times opphold i karaffel.
Jordmonn
Fra lieu-dit A la Folie i Saint-Amourplantet i 2010 på granittholdig jordsmonn medinnslag av småstein
Område
Vinmarkene i Beaujolais ligger på varierende høyde fra 150550meter over havet ogdekker et område på rundt 22.000 hektar. AOC Beaujolais ligger sør i appellasjonen oghar et jordsmonn av kalkogleirjord. Her lages røde, fruktige viner som normalt drikkesunge. Litt lenger nord ligger AOC Beaujolais Villages hvor jordsmonnet er mergranittholdig. På granittjord og skifer i HautBeaujolaisligger de ti Cruene, som hver ogen har sin særegne karakter
Produksjonsmetode
Druene håndplukkes over i 25kg bokser og serteres i kjeller. Drueklasene gjærernaturlig i temperaturregulert betongfat. Juicen pumpes daglig over i en kort periode forå minimere ekstraksjonen. Druene presses etter 12 dager, og fullfører alkoholgjæringeni ett stk gammelt 30hl Stockingerfat.Vinen modnes videre på samme fat i 10 månederfør den tappes ufiltrert med minimale mengder svovel.