Om produsenten
Fulgte drømmen til Fleurie MarcDelienne.
Etter et langt liv innen bank og IT i Paris skaffet Marc Delienne seg ekstrajobb hos Domaine de Trevallon i Beaujolais og Alain Graillot i Rhone. Hans drøm var å produsere sin egen vin, og i en alder av 56 år sluttet han i sin dagjobb og kjøpte Chateau de l´Abbaye Saint Laurent d´Arpaye i hjertet av Fleurie i 2015.
Eiendommen er på 4,8 hektar består av 40-80 år gamle vinstokker som driftes biodynamisk og sertifisert med 2019årgangen.
Karakteristikk
Flott vin med innslag av røde bær og kjernefrukt. I munnen er den lden frisk med flottebærtoner og em lang avslutning. Prøv sammen med retter av lyst kjøtt, vilt eller somtørsteslukker. Gi gjerne vinen en times opphold i karaffel.
Jordmonn
Fra sørøstlige delen av Fleurie hvor jordsmonnet er granittholdig med innslag av sandog småstein
Område
Vinmarkene i Beaujolais ligger på varierende høyde fra 150550meter over havet ogdekker et område på rundt 22.000 hektar. AOC Beaujolais ligger sør i appellasjonen oghar et jordsmonn av kalkogleirjord. Her lages røde, fruktige viner som normalt drikkesunge. Litt lenger nord ligger AOC Beaujolais Villages hvor jordsmonnet er mergranittholdig. På granittjord og skifer i HautBeaujolaisligger de ti Cruene, som hver ogen har sin særegne karakter.
Produksjonsmetode
Druene håndplukkes over i 25kg bokser og sorteres i kjeller. Drueklasene gjærernaturlig i temperaturregulert betongfat. Juicen pumpes daglig over i en kort periode forå minimere ekstraksjonen. Druene presses etter 14 dager, og fullfører alkoholgjæringeni ett stk gammelt 30hl Stockingerfat.Vinen modnes videre på samme fat i 7 månederfør den tappes ufiltrert med minimale mengder svovel.KarakteristikkFlott