Om produsenten
Fulgte drømmen til Fleurie MarcDelienne.
Etter et langt liv innen bank og IT i Paris skaffet Marc Delienne seg ekstrajobb hos Domaine de Trevallon i Beaujolais og Alain Graillot i Rhone. Hans drøm var å produsere sin egen vin, og i en alder av 56 år sluttet han i sin dagjobb og kjøpte Chateau de l´Abbaye Saint Laurent d´Arpaye i hjertet av Fleurie i 2015.
Eiendommen er på 4,8 hektar består av 40-80 år gamle vinstokker som driftes biodynamisk og sertifisert med 2019årgangen.
Karakteristikk
Flott vin med innslag av skogsbær og røde bær. I munnen er den leskende med god struktur og fruktkonsentrasjon, og har en sødmefull avslutning av modne bær. Prøv sammen med retter av lyst kjøtt, vilt eller som tørsteslukker. Gi gjerne vinen en times opphold i karaffel.
Jordmonn
Fra sørøstlige delen av Fleurie hvor jordsmonnet er granittholdig med innslag av sand og småstein
Område
Vinmarkene i Beaujolais ligger på varierende høyde fra 150-550 meter over havet og dekker et område på rundt 22.000 hektar. AOC Beaujolais ligger sør i appellasjonen og har et jordsmonn av kalk- og leirjord. Her lages røde, fruktige viner som normalt drikkes unge. Litt lenger nord ligger AOC Beaujolais Villages hvor jordsmonnet er mer granittholdig. På granittjord og skifer i Haut-Beaujolais ligger de ti Cruene, som hver og en har sin særegne karakter. Vinene herfra tåler fint tre til fem års lagring eller mer, avhengig av produsent, produksjonsmetode og årgang.
Produksjonsmetode
Druene håndplukkes over i 25kg bokser og sorteres i kjeller. Drueklasene gjærer naturlig i temperaturregulert betongfat. Juicen pumpes daglig over i en kort periode for å minimere estraksjonen. Druene presses etter 12 dager, og fullfører alkoholgjæringen i ett stk gammelt 30hl Stockinger-fat. Vinen modnes videre på samme fat i 15 måneder før den tappes ufiltrert med minimale mengder svovel.