Rødvin

Marc Delienne Abbaye Road Fleurie

Flott vin med innslag av skogsbær og røde bær. I munnen er den leskende med god struktur og fruktkonsentrasjon, og har en sødmefull avslutning av modne bær. Prøv sammen med retter av lyst kjøtt, vilt eller som tørsteslukker. Gi gjerne vinen en times opphold i karaffel.

Frankrike

Horeca 287,94 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Marc Delienne

Om produsenten

Fulgte drømmen til Fleurie MarcDelienne.

Etter et langt liv innen bank og IT i Paris skaffet Marc Delienne seg ekstrajobb hos Domaine de Trevallon i Beaujolais og Alain Graillot i Rhone. Hans drøm var å produsere sin egen vin, og i en alder av 56 år sluttet han i sin dagjobb og kjøpte Chateau de l´Abbaye Saint Laurent d´Arpaye i hjertet av Fleurie i 2015.

Eiendommen er på 4,8 hektar består av 40-80 år gamle vinstokker som driftes biodynamisk og sertifisert med 2019årgangen.

Karakteristikk

Flott vin med innslag av skogsbær og røde bær. I munnen er den leskende med god struktur og fruktkonsentrasjon, og har en sødmefull avslutning av modne bær. Prøv sammen med retter av lyst kjøtt, vilt eller som tørsteslukker. Gi gjerne vinen en times opphold i karaffel.

Jordmonn

Fra sørøstlige delen av Fleurie hvor jordsmonnet er granittholdig med innslag av sand og småstein

Område

Vinmarkene i Beaujolais ligger på varierende høyde fra 150-550 meter over havet og dekker et område på rundt 22.000 hektar. AOC Beaujolais ligger sør i appellasjonen og har et jordsmonn av kalk- og leirjord. Her lages røde, fruktige viner som normalt drikkes unge. Litt lenger nord ligger AOC Beaujolais Villages hvor jordsmonnet er mer granittholdig. På granittjord og skifer i Haut-Beaujolais ligger de ti Cruene, som hver og en har sin særegne karakter. Vinene herfra tåler fint tre til fem års lagring eller mer, avhengig av produsent, produksjonsmetode og årgang.

Produksjonsmetode

Druene håndplukkes over i 25kg bokser og sorteres i kjeller. Drueklasene gjærer naturlig i temperaturregulert betongfat. Juicen pumpes daglig over i en kort periode for å minimere estraksjonen. Druene presses etter 12 dager, og fullfører alkoholgjæringen i ett stk gammelt 30hl Stockinger-fat. Vinen modnes videre på samme fat i 15 måneder før den tappes ufiltrert med minimale mengder svovel.

Druetyper

Gamay 100%

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5650783
  • Vinmonopol11808501
  • LuktKnuste bær.
  • SmakBær og steinfrukt.
  • FargeRød.
  • ProdusentMarc Delienne
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Burgund , Beaujolais
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Småvilt og fugl
  • Ost
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 7/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Bær og steinfrukt.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Gamay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.