Musserende

Cosmic Vinyaters Vitalitat

Spania

Horeca 256,52 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av sitrus og eple. Perlende.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Parellada 95% , Muscat of Alexandria 5%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 10.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5393004
  • Vinmonopolnr11224201
  • LuktLys gul.
  • SmakSmak av sitrus og eple. Perlende.
  • FargeDuft av epler og sitrus.
  • ProdusentCosmic Vinyaters
  • Årgang-
  • Land, distrikt Spania
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeCrown Cap
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Cosmic Vinyaters

Om produsenten

Cosmic Vinyaters – Eleganse fra Emporda.

Cosmic Vinyaters produserer økologiske og naturlige viner i Emporda og Penedes. Salvador «Salva» Batlle produserte sin første vin fra foreldrene sin vinmark i Penedes allerede som 16-åring. I 2013 kjøpte han et lite forlatt vineri med tilhørende leilighet i Emporda, og har gradvis økt sin produksjon her med ett sterkt fokus på lokale druer.

Salva har nå overtatt flere gamle vinmarker i området etter å ha blitt tilbudt dem av de lokale, og han replanter også mye carignan blanc med tanke på fremtidige generasjoner. De siste årene har Salva også podet lokale druer vekk fra de internasjonale druesortene plantet på 80-tallet. Total produksjon er 30.000 flasker.

Jordmonn

Hovedsakelig parellada plantet i 1956 på kalkholdig jordsmonn. Muscat d´Alexandria plantet i 1973 på granittholdig jordsmonn. Vinmarkene er ECOsertifisert og er lokalisert cirka 500 meter over havet.

Område

Fra Serra del Montmell i Penedes, et høytliggende område i selve kjernen av cavaproduksjon. Området påvirkes sterkt av de kjølige vindene fra øst, så ved naturlig behandling av vinmarkene oppnår man druer med flott konsentrasjon og god syre.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer som gjærer naturlig i ståltank, og omstikkes 4 ganger under alkoholgjæringen for å kvitte seg med uønskede sedimenter og døde gjærceller som kan skape bakterielle problemer senere. Juicen tappes på flaske når den har cirka 16 gram restsukker, og fullfører dermed gjæringen på flaske. Vinen er da gjæret helt tørr, og den resterende alkoholgjæringen har skapt bobler i vinen. Dette er Pétillant Naturel også kjent som PetNat. De naturlige boblene gjør at vinen er beskyttet mot oksidasjon, så tilsatt svovel er ikke nødvendig.

Druetyper

Parellada 95% , Muscat of Alexandria 5%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.