Rødvin

Cosmic Vinyaters Gratitud Negre

Spania

Horeca 273,37 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Lam og sau
  • Ost
  • Smak
  • 9/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Balansert syre. Fruktig med lang avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cabernet Franc 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5391388
  • Vinmonopolnr11223001
  • LuktRød.
  • SmakBalansert syre. Fruktig med lang avslutning.
  • FargeBlomster med innslag av røde bær.
  • ProdusentCosmic Vinyaters
  • Årgang*2018
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Cosmic Vinyaters

Om produsenten

Cosmic Vinyaters – Eleganse fra Emporda.

Cosmic Vinyaters produserer økologiske og naturlige viner i Emporda og Penedes. Salvador «Salva» Batlle produserte sin første vin fra foreldrene sin vinmark i Penedes allerede som 16-åring. I 2013 kjøpte han et lite forlatt vineri med tilhørende leilighet i Emporda, og har gradvis økt sin produksjon her med ett sterkt fokus på lokale druer.

Salva har nå overtatt flere gamle vinmarker i området etter å ha blitt tilbudt dem av de lokale, og han replanter også mye carignan blanc med tanke på fremtidige generasjoner. De siste årene har Salva også podet lokale druer vekk fra de internasjonale druesortene plantet på 80-tallet. Total produksjon er 30.000 flasker.

Jordmonn

Plot «La solana» - Eco-sertifisert vinmark plantet på 600-meters høyde.Jordsmonnet er rødlig kalk med kompakt leire.

Område

Fra Serra del Montmell i Penedes, et høytliggende område i selve kjernen av cavaproduksjon.Området påvirkes sterkt av de kjølige vindene fra øst, så ved naturlig behandling av vinmarkene oppnår man druer med flott konsentrasjon og god syre.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer som gjærer naturlig som hele drueklaser. Druene presses etter 7 dagers skallkontakt og 50% av vinen fullfører gjæringen på amphora og resterende 50% i ståltank. Etter fullført alkoholgjæring lagres 30% av vinen på kastanjefat i 3 måneder før alle komponentene blandes i ståltank og tappes ufiltrert.

Druetyper

Cabernet Franc 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.