Hvitvin

Cosmic Conciencia

Vetsje

Spania

Horeca 315,60 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • -
  • Smak
  • -
  • Om vinen
  • -
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5998497
  • Vinmonopol-
  • Lukt-
  • Smak-
  • Farge-
  • ProdusentCosmic Vinyaters
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania , Catalonia
  • Inneholder-
  • Emballasjetype-
  • Korktype-
  • Utvalg-
  • GrossistUnico
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Cosmic Vinyaters

Om produsenten

Cosmic Vinyaters – Eleganse fra Emporda.

Cosmic Vinyaters produserer økologiske og naturlige viner i Emporda og Penedes. Salvador «Salva» Batlle produserte sin første vin fra foreldrene sin vinmark i Penedes allerede som 16-åring. I 2013 kjøpte han et lite forlatt vineri med tilhørende leilighet i Emporda, og har gradvis økt sin produksjon her med ett sterkt fokus på lokale druer.

Salva har nå overtatt flere gamle vinmarker i området etter å ha blitt tilbudt dem av de lokale, og han replanter også mye carignan blanc med tanke på fremtidige generasjoner. De siste årene har Salva også podet lokale druer vekk fra de internasjonale druesortene plantet på 80-tallet. Total produksjon er 30.000 flasker.

Karakteristikk

Vetsje

Jordmonn

Fra en biodynamisk driftet vinmark plantet nordvestlig på 600-meters høyde på komprimert granitt. Vinmarken er plantet i 2016 hvor det ikke før har vært vinmark.

Område

Emporda er lokalisert nordøst i den spanske delen av Catalonia, helt på grensen til Frankrike. Det er under 50 vinerier registrert i området og litt av grunnen til dette var at området tidligere fokuserte mest på korkproduksjon. Vinmarkene i området er ganske gode for vinproduksjon da jordsmonnet er skrint med mye granitt, og de kjølige vindene fra kysten rett øst bidrar til å holde vinmarkene fri for sykdom.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer som fottråkkes som hele drueklaser og gjærer naturlig med skallet i 9 dager før en forsiktig pressing. 50% av vinen fullfører gjæringen på amphora, og resterende 50% i ståltank. Videre modning på ståltank i 4 måneder før vinen tappes ufiltrert uten tilsatt svovel. Total So2 9mg/l, total produksjon 450 flasker hvorav 60flasker til Norge.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.