Hvitvin

Brand Wilder Satz

Lys strågul vin som fungerer utmerket som tørsteslukker og til mat. Kombinasjonen av den lave alkoholen, frukt og skallkontakt gjør at vinen tilpasser seg rettene enkelt, og du får en vin med passe funk som likevel de fleste vil anerkjenne.Nytes best når den ikke serveres rett fra is/kjøleskap, men ved litt høyere temperatur.

Tyskland

Horeca 197,43 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 2/12 Sødme
  • 3/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk smak av appelsinnskall og sitrus. Innslag av mineraler.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 20% , Kerner 10% , Müller-Thurgau 40% , Pinot Blanc 20% , Riesling 10%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 10%
  • Syre 0.7 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5410089
  • Vinmonopol11155001
  • LuktLys strågul.
  • SmakFrisk smak av appelsinnskall og sitrus. Innslag av mineraler.
  • FargeRen og frisk stil med preg av mineraler.
  • ProdusentWeingut Brand
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Tyskland , Pfalz
  • Inneholder-
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Weingut Brand

Om produsenten

Brødrene Daniel og Jonas, henholdsvis født i 1987 og 1994 er femte generasjons vinmakere i familien Brand i Bockenheim i Pfalz.Daniel la om til økologisk produksjon i 2007, og videre til helt naturlig fremstilling i 2014 da lillebror Jonas også tok del i familieforetaket.Som Tysklands første produsent, produserte de sin første Pet-Nat i 2014.Brand eier nå 18 hektar med vinmark fordelt på druene grauburgunder, pinot blanc, pinot auxerres, chardonnay, riesling, silvaner og portugiser.Noen av vinene produseres med små mengder tilsatt svovel, mens vinene tilgjengelig i Norge er vinene som ikke er tilsatt dette.Dette er viner med sterk personlighet og fremtidens viner fra Tyskland.

Karakteristikk

Lys strågul vin som fungerer utmerket som tørsteslukker og til mat. Kombinasjonen av den lave alkoholen, frukt og skallkontakt gjør at vinen tilpasser seg rettene enkelt, og du får en vin med passe funk som likevel de fleste vil anerkjenne.Nytes best når den ikke serveres rett fra is/kjøleskap, men ved litt høyere temperatur.

Jordmonn

En kombinasjon av løss og leire med høyt innslag av skjell og limestone. Fra vinmarker i landsbyen Bockenheim som er plantet mellom 1994 og 1999.

Område

Pfalz er historisk område kjent for å produsere relativt florale viner som sine naboer i Alsace. Terrenget er kupert, og i enkelte vinmarker er det mulig å produsere viner med mindre tropisk preg, og med god fruktighet og syre. Variasjonen er stor i området, og produsentens filosofi og dyktighet har mye å si for sluttresultatet.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer fra biodynamisk driftede vinmarker. Muller Thurgau presses som hele drueklaser og gjærer sammen med hele bær av riesling.Resterende Riesling får 24 timers skallkontakt før pressing.Kerner er hovedsaklig fra året før og var gjæret med 10 dagers skallkontakt. Silvaner, pinot blanc, Pinot Gris og chardonnay presses etter 18 timers skallkontakt.Vinen gjæres og modnes i en kombinasjon av ståltanker og gamle fat på 225 -& 500-liter.Vinen tappes ufiltrert uten tilsatt svovel. 10,5%, 0,5g sukker, 6,2 syre

Druetyper

Chardonnay 20% , Kerner 10% , Müller-Thurgau 40% , Pinot Blanc 20% , Riesling 10%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.