Musserende

Barouillet Splash!

Lys strågul og lett sløret. Flott duft av friske epler, sitrus og mineraler. Fine, små behagelige bobler. Smak av friske epler og moden sitrus.

Frankrike

Horeca 205,87 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Friske epler og moden sitrus.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Sémillon 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 10%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5034046
  • Vinmonopolnr8328701
  • LuktLys gul.
  • SmakFriske epler og moden sitrus.
  • FargeDuft av epler og sitrus.
  • ProdusentBarouillet
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeCrown Cap
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Barouillet

Om produsenten

Barouillet fra Bergerac - Bare økologisk velstand i sør-vest.

Chateau Barouillet driftes av Vincent Alexis, 8. generasjons vinmaker i familien.Siden 2010 har Vincent fått sertifisert alle sine 45 hektar med vinmark til økologisk, og jobber tett sammen med både sin far og bestefar i vinmarkene.

Barouillet er lokalisert i Pomport, midt i Monbazillac- appellasjonen sør i Bergerac. Vinene produseres med biodynamisk tilnærming hvor man følger månefasene, og det eneste som tilsettes vinen er litt svovel ved tapping når det er behov.

Karakteristikk

Lys strågul og lett sløret. Flott duft av friske epler, sitrus og mineraler. Fine, små behagelige bobler. Smak av friske epler og moden sitrus.

Jordmonn

Fra 4 vinmarker hvor gjennomsnittsalderren på vinstokkene er 35 år gamle. Druene vokser hovedsaklig på limestone, men også med noe innslag av leire.

Område

Bergerac ligger cirka 50 km øst for Saint Emilion. Jordsmonnet er variert i området, og man kan potensielt produsere god vin til en ok pris hvis man jobber riktig i vinmark og holder volumet nede.

Produsjonsmetode

Druene gjærer naturlig på ståltank, og omstikkes under alkoholgjæringen for å kvitte seg med uønskede sedimenter og døde gjærceller som kan skape bakterielle problemer senere. Juicen tappes på flaske når den har cirka 16 gram restsukker, og fullfører dermed gjæringen på flaske. Vinen er da gjæret helt tørr, og den resterende alkoholgjæringen har skapt bobler i vinen. Dette er Pétillant Naturel også kjent som PetNat. De naturlige boblene gjør at vinen er beskyttet mot oksidasjon, så tilsatt svovel er ikke nødvendig.

Druetyper

Sémillon 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.